Închide

Pică tencuiala! Primăria vrea firmă care să facă actele intervențiilor de urgență la clădirile degradate

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - nov. 22, 2015 0 245

O firmă se va ocupa timp de un an de punerea în siguranță a imobilelor degradate din oraș care pun în pericol siguranța cetățenilor din oraș. Primăria a scos la licitație un acrod cadru pentru a contracta o societatea care să facă dosarul de intervenție în așa fel încât clădirile de pe care pică tencuială să li se facă „cosmetica” de urgență.

“Cadoul” lui Boc pentru Vușcan. Sau de ce ne pică în continuare tencuiala în cap și marea refațadizare din centrul istoric nu merge

Acordul cadru pentru servicii de elaborare documentație tehnică în scopul punerii în siguranță a imobilelor și a cetățenilor pentru clădirile din Cluj-Napoca este estimat la 130.000 lei pentru un an. Acesta vizează angajarea unei firme care să facă notele de constatate și schițe cu detalii de execuție în cazul clădirilor care prezintă risc pentru siguranța pietonilor. Cantitatea minimă a acordului cadru este de o clădire iar cea maximă de 212. Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 25 noiembrie.

Ce va face firma angajată

tencuiala

tencuiala1
Administrația locală a pornit un plan ambițios pentru a schimba fața clădirilor din centrul orașului care sunt multe dintre acestea într-o stare avansată de degradare, cu fațade neîntreținute, de pe care pică tencuială. Din păcate programul n-a avut mari șanse de reușită, administrația nereușind nici cu sancțiuni să convingă proprietarii să repare clădirile. Cu noul Cod Fiscal în vigoare, primăria mai are o portiță legală prin care să convingă proprietarii: majorarea impozitului pentru clădirile neîntreținute. Procentul stipulat în lege este de 500%. Primarul Emil Boc a menționat că această prevedere va face obiectul unei hotărâri care va fi supusă atenției Consiliului Local, prevedere care însă se va putea aplica doar din 2017.

Primăria somată să repare sediul UDMR Cluj. Tencuiala cade pe membrii de partid și trecători

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare