Închide

Primăria somată să repare sediul UDMR Cluj. Tencuiala cade pe membrii de partid și trecători

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 14, 2015 0 477

Cu un proapăt președinte, Csoma Bontond, organizația clujeană a Uniunii Democrat Maghiare din România (UDMR) a reușit să convingă primăria să reparea clădirea, proprietatea ei, în care aceștia au sediu, cu chirie. Vorbim despre etajul unui imobil de pe strada Memorandumului care potrivit conducerii UDMR este într-o stare avansată de degradare și reprezintă un periocol pentru membri de partid, trecători și pentru călătorii care folosesc stația de transport public din proximitate.

Aceasta după ce, la finalul lunii iunie, UDMR Cluj a făcut o sesizare către Inspectoratul de Stat în Construcții prin care atrage atenția asupra faptul că imobilul din centrul istoric al orașului reprezintă un pericol pentru trecători și că, în cazul producerii unui accident, nu își asumă răspunderea, mai ales că proprietar este primăria care a fost sesizată în repretate rânduri asupra situației.

„Față de starea de degradare existentă, pentru prevenirea accidentării locatarilor și pietonilor sau a persoanelor care desfășoară activități comerciale în zona adiacentă, se impune efectuarea lucrărilor de intervenție și reparații necesare. Vă rugăm să aprobați și să dispuneți Direcției Tehnice ca în regim de urgență să efectueze lucrările necesare”, se arată și într-un referat al Biroul de Situații de Urgență a primăriei, din 11 iunie 2014.

La mai bine de un an distanță, noul președinte al UDMR Cluj, Csoma Bontond, de altfel și consilier local, a mai făcut o informare către edilul Emil Boc, prin care atrage atenția că organizația pe care o conduce nu își mai poate desfășura activitatea în repectivul imobil închiriat de la primărie, având în vedere strarea deplorabilă în care acesta este – acoperișul deteriorat, podul inundat, zidurile clădirii crăpate. Așa că, a cerut un spațiu alternativ, până când se va repara cel pentru care are contractul de închiriere.

La ședința ordinară a Consiliul Local de săptămână trecută, UDMR Cluj a primit un sediu tempor la nr. 47, pe B-dul 21 decembrie 1989 până când se vor efectua lucrările de consolidare și reparare a clădirii de pe Memorandumului.

Pentru sediul de pe Memorandumului, de peste 200 de mp, UDMR pălește o chirie lunară de peste 130 de lei, în conformitatea cu legea care stipulează chirii modice pentru sediile de parlamentar și partide politice.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare