Închide

Peste 5,5 milioane lei pentru transformarea părculețului din Piața 14 Iulie într-o zonă „smart” dar și într-una mult mai prietenoasă cu utilizatorii de toate vârstele

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - sept. 29, 2021 0 320

Zona verde de peste 5200 de metri pătrați din Piața 14 iulie unde funcționează un parc cu porți metalice de intrare, teren de baschet și foișor va fi modernizată și transformată într-una mult mai prietenoasă pentru locuitorii din cartierul Grigorescu. Potrivit Garden Center Grup, cei care au fost desemnați să evalueze investiția de modernizare a acestui parc, în prezent neîntreținut, s-au propus două fântâni de apă, un loc de joacă pentru copii, unul pentru practicarea fitness-ului în aer liber, mobilier urban nou, copaci dar și dotări „smart”, investiția fiind evaluată la peste 5,5 milioane lei fără TVA.  Amenajările s-au propus în așa fel încât zona să fie folosită de oameni din toate grupele de vâstă.

 

Consilierii locali vor discuta la ședința din 4 octombrie un proiect de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici propuși de Garden Center Grup pentru modernizarea zonei verzi Parcul 14 iulie din cartierul Grigorescu. Investiția este estimată la peste 5,5 milioane lei iar lucrarea urmează să fie gata în 10 luni (2 luni proiectare și 8 luni execuție).

Potrivit studiului de fezabilitate realizat de Garden Center se propune reamenajarea acestui părculeț în așa fel încât să fie folosit de toate categoriile de vârstă. Propunerea a primit avizul Comisiei de Estetică urbană a Primăriei. În parc se vor planta și 41 de copaci și 182 de arbuști ornamentali. Se propune, de asemenea, renunțarea la 6 copaci care ar fi îmbătrâniți și bolnavi.

Terenul de baschet va rămâne, însă se propune schimbarea împrejmuirii acestuia. Zona va primi și un nou loc de joacă, un loc cu aparate de fitness, un loc cu mese pentru tenis de masă și o zonă centrală pentru organizarea de evenimente. Se vor monta bănci noi, mese cu scaune, coșuri de gunoi, se va amenaja o zonă cu fântâni de apă și se vor pune și dotări „smart” – bănci cu USB, stație de încărcare pentru trotinete și biciclete electrice dar și o toaletă automată.

Primăria a mai pornit un proiect de transformare în cartierul Grigorescu, tot în Piața 14 iulie, spre Someș, proiect conceput de Planwerk și dezbătut în vara anului trecut la Centrul de Inovare și Imaginație Civică. Studiile vizează o suprafață de 2,5-3,5 hectare și au fost contractate pentru 135.000 lei, fără TVA. Arealul care își va schimba fața este zona Piața 14 Iulie (în afară de actuala zona verde – parc), str. Garibaldi, str. S. Toduță, str. T Grozăvescu, str. Milcov, str. Octavian Goga, str. G. Enescu. 

Detalii:

Primăria pregătește centrul de cartier din Grigorescu cu un proiect de reorganizare a zonei din Piața 14 iulie și face dezbatere publică

Revolta din Grigorescu. Ce au cerut riveranii de la proiectul Primăriei din zona Pieței 14 Iulie

Ce presupune modernizarea parcului de 5200 mp din Piața 14 iulie

 

Care sunt indicatorii financiari ai proiectului: 

sursa foto cover: foursquare.com

Nici un comentariu

Scrie un comentariu