Închide

Primăria majorează cuantumul burselor de performanță și a bursele sociale. Anul trecut, elevi clujeni și consilieri locali au cerut cel puțin dublarea burselor sociale

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - sept. 29, 2021 0 395

Primăria intenționează să majoreze cuantumului burselor pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat aferente anului școlar 2021-2022. Anunțul a fost făcut de primarul Emil Boc care a anunțat că pentru perioada 2021-2022 bursele de performanță și cele sociale acordate de municipalitate se vor dubla. În 2020, Primăria a majorat doar cu 20 de lei cuantumul tuturor tipurilor de burselor acordate. Reprezentanți ai elevilor clujeni dar și consilierii USR-PLUS au cerut edilului să acorde o mai mare atenție burselor sociale și să dubleze cuantumul lor.

Propunerea de majorare a cuantumului burselor școlare suportate de către Primăria Cluj-Napoca va fi discutată la ședința Consiliul Local din 4 octombrie. Bursele școlare în Cluj-Napoca se oferă tuturor elevilor cu media generală peste 8,50 și nota 10 la purtare.

Potrivit proiectului, bursele care se acordă în anul școlar 2021-2022 se vor dubla în cazul burselor de performanță și a celor sociale. Bursele de merit rămân la 120 de lei iar cele de studiu cresc cu 10 lei, la 120 lei.

„Investițiile în educație, în școli, sprijinul pentru elevi și părinți reprezintă o prioritate pentru municipalitate. În Cluj-Napoca, 20% din impozitele și taxele locale sunt reinvestite în educație: infrastructură educațională, burse școlare, transport gratuit, echipamente educaționale moderne sau autobuze școlare pentru transportul elevilor”, a scris primarul Emil Boc pe Facebook

Conform edilului, în anul școlar 2020-2021 au fost acordate peste 40.000 de burse: performanță, merit, studiu și ajutor social.

Anul trecut, în 22 decembrie, Consiliul Local a decis să majoreze cuantumul tuturor bursele pentru 2020-2021 cu câte 20 de lei.

O elevă de la un liceu de prestigiu din Cluj, dar și consilieri din grupul USR-Plus au cerut o intervenție mult mai fermă a municipalității acolo unde este cu adevărat nevoie de burse, solicitând majorarea cuantumului burselor sociale. Atunci, primarul Emil Boc a  promis că, dacă vor permite resursele bugetare, se poate realiza și creșterea burselor sociale sau corecții ale cuantumului acestora și că o soluție în acest sens va putea fi prezentată pe percursul anului viitor pentru următorul an școlar.

Detalii: Se majorează toate bursele acordate de Primăria din Cluj cu câte 20 de lei. Elevi și consilieri locali cer burse sociale mult mai mari

sursa foto: Emil Boc Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu