Închide

Peste 1050 de clujeni în izolare. Printre ei și parlamentari clujeni

ActualitateSănătateTop News by Actual de Cluj - mart. 14, 2020 0 467

În acest moment, în Cluj sunt 1053 de persoane în izolare la domiciliu, printre care și parlamentari clujeni. De asemenea, 106 persoane sunt în carantină instituționalizată. Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, a precizat că starea pacienților testați pozitiv este bună, în acest moment, fără elemente de gravitate.

Din pricina faptului că un senator PNL din Constanța a fost depistat pozitiv, toată conducerea partidului a intrat în procedura de izolare, inclusiv o parte dintre parlamentari. La Cluj, parlamentarii PNL sunt în izolare la domiciliu, chiar dacă aceștia n-au avut contact direct cu senatorul infestat. Deputatul PNL de Cluj Florin Stamatian a fost testat astăzi, acasă (foto sus), și își așteaptă rezultatele luni. „Eu am fost doar un contact cu contacții, pentru că nu m-am intersectat direct cu senatorul Vergil Chițac, doar cu colegii din partid care au participat la ședința respectivă a Biroului PNL, așadar sper că nu sunt motive de îngrijorare. Sigur, preventiv, mă supun procedurii de autoizolare”, a comentat Stamatian pentru Actual de Cluj. El a precizat că dacă rezultatele vor fi negative, nu va trebui să stea închis mai mult de 10 zile. Și senatorul Marius Nicoară, dar și ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros, au anunțat că sunt în izolare la domiciliu. Pe de altă parte, presa centrală relatează că dintre cei care au participat la reuniunea Biroului de conducere al PNL – la care a fost prezent senatorul Chițac – au mai fost depistați pozitiv cu Covid 19 încă alți trei liberali: deputatul Lucian Heiuș, primarul Devei Florin Oancea, și administratorul public din cadrul primăriei Deva, Adrian David Nicolae. Toți 3 liberali sunt în izolare la domiciuliu, scrie stiripesurse.ro

Prefectul Mircea Abrudean a mai anunațat că la Cluj, autoritățile dispun de încă patru aparate de testare care vor fi operaționale începând de luni. Acestea au fost puse la dispoziție de Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu