Închide

A revenit. Ludovic Orban are un nou mandat de premier al României

ActualitatePoliticaSinteză știri naționaleTop News by Actual de Cluj - mart. 14, 2020 0 352

Ludovic Orban are un nou mandat de premier. Cel puțin 270  de parlamentari au votat învestirea Guvernului Orban, chiar dacă mai mulți dintre miniștri Cabinetului au primit aviz negativ de la comisiile de specialitate din cadrul Parlamentului.

PSD s-a mobilizat și a oferit cele mai multe voturi, în timp ce din partea PNL ar fi, până la această oră, mai puțin de 20 de voturi – scrie stiripesurse.ro. La Senat, PNL a avut doar 4 senatori care au votat. Pentru întrunirea cvorumului, erau necesare 233 de voturi. Conform unor surse, au fost acordate, până acum, cel puțin 260 de voturi pentru învestire, din cele 270 exprimate.

În discursul său din Parlament, Ludovic Orban a făcut apel la responsabilitate și la implicarea tuturor, de la instituții publice până la societăți comerciale, ONG-uri și cetățeni, în lupta cu pandemia COVID-19. ”Este timpul ca bătăliile politice să înceteze”, a transmis Orban. Premierul a mai spus că Executivul va asigura cu prioritate resursele bugetare pentru combaterea COVID-19. De asemenea, ar putea fi luate măsuri precum compensarea sau amânarea la plată unor obligații fiscale și bugetare. Orban a precizat că va fi adoptat un plan de măsuri de combatere a riscurilor economice. Discursul a fost transmis prin mijloace electronice.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare