Închide

Peste 10 bărci cu motor depistate pe lacurile Tarnița și Beliș

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - aug. 02, 2021 0 485

Echipele de control din Cluj au depistat 13 bărci și pontoane cu motor care utilizau carburanți fosili și circulau pe lacurile Tarnița și Beliș-Fântânele, deși regulamentele de navigație interzice acest lucru, la primul control efectuat de la intrarea în vigoare a respectivelor regulamente.

Potrivit Consiliului Județean pentru două din cele 13 ambarcațiuni care circulau ilegal pe lacuri au fost întocmite, pe loc, procese verbale de contravenție. Pentru restul, instituția a cerut Autorității Navale Române – Oficiul de Căpitănie Dej informații referitoare la proprietarii respectivelor ambarcațiuni.

Amenzile din noile regulamente de navigație acceptate recent de Ministerul Transporturilor sunt consistente – între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoane fizice și între 25.000 și 50.000 de lei pentru cele juridice.

Controlul a fost primul după acceptare regulamentelor de navigație de Ministerul Transporturilor și a avut loc între 31 iulie și 1 august.

Pentru a eficientiza măsurile de monitorizare și control pe cele două lacuri montane, Consiliul Județean va achiziționa în perioada imediat următoare două noi ambarcațiuni, mai multe camere de filmat în zonele de acces, precum și o autoutilitară. De asemenea, va fi utilizată și o dronă profesională, aflată deja în dotarea instituției.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu