Închide

Peste 1 milion de euro pentru depozitarea temporara a deșeurilor orașului

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 31, 2015 1 512

Orașul produce 98.000 de tone de gunoi anual. Acum deșeurile se duc la Oradea, până la finalul lunii octombrie. Din noiembrie, Regia Autonomă a Domeniului Public urmează să se ocupe de stocarea și transferul la un depozit autorizat a deșeurilor orașului. Amenajarea platformei temporare de stocare a gunoiului pentru municipiul Cluj-Napoca a fost estimată de Regia Autonomă a Domeniului Public la peste 4,6 milioane de lei. Banii urmează să fie dați de la bugetul local al primăriei.

Consilierii locali vor discuta un proiect de hotărâre pentru susținerea financiară a amenajării platformei temporarea de stocare a deșeurilor orașului Cluj-Napoca la ședința ordinară din 3 septembrie. Costurile de amenajare a platformei, plus închirierea utilajelor au fost estimate de regie la peste 4,6 milioane lei.

gunoi

gunoi2

CITEȘTE ȘI

Exclusiv. Gunoiul Clujului îi aduce lui Boc un prim câștig în cursa pentru Primărie

Potrivit RADP, banii urmează să acopere amenjarea, cheltuielile de exploatare și de transfer a deșeurilor la o rampă autorizată. În prezent, având în vedere că forul județean nu a finalizat depozitul ecologic pentru deșeuri, gunoiale din Cluj-Napoca se duc la Oradea până în luna octombrie. Ca soluție după aceasta dată, administrația locală a dat teren regiei Consiliul Local (peste 4000 mp în zona Pata Rât), a schimbat CAEN-ul, în așa fel încât structura să se poată ocupa de exploatrea unei platforme temporare de stocare a deșeurilor.

18(8)

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare