Închide

Percheziții la Cluj în această dimineață în dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de sute de mii de lei

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 04, 2021 0 371

Percheziții la Cluj în această dimineață, dar și în alte județe, nu mai puțin de 190 de mandate de percheziție domiciliară în 17 județe și municipiul București sunt puse în aplicare de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş într-un dosar de evaziune fiscală.

Perchezițiile au loc în în Bucureşti şi în judeţele Mureş, Botoşani, Iaşi, Suceava, Alba, Arad, Bacău, Bihor, Caraş Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Prahova, Sibiu, Teleorman şi Vaslui.

Persoanele vizate sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, abuz în serviciu și poluare prin evacuare de deșeuri. ”Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018-2020, o societate comercială din județul Mureș, având ca obiect de activitate preluarea deșeurilor și predarea lor către incineratoare autorizate, cu activitate în 17 județe, nu ar fi înregistrat în evidențele contabile relațiile comerciale stabilite. De asemenea, pentru a evita costurile privind incinerarea legală și înregistrarea în contabilitate a facturilor de prestări servicii, societatea în cauză ar fi evacuat în natură deșeurile preluate”, arată anchetatorii. În activități ar fi fost angrenate unități medicale și societăți cu profil medical, ale căror evidențe ar fi fost trunchiate, astfel încât agentul economic în cauză s-ar fi sustras de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat. Prejudiciul a fost calculat până acum la 380.000 de lei.

Acțiunea de azi vizează și aspecte privind achiziții publice de materiale sanitare din perioada stării de urgență.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu