Închide

Ultima minunăție din Clujul multicultural și multietnic. Boc anunță că va fi atent ca noul prefect UDMR să respecte simbolurile naționale

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - mart. 04, 2021 1 656

Primarul Emil Boc a comentat numirea noului prefect UDMR la Cluj, Tasnádi István Szilard, la o emisune radio lacală. Boc s-a arătat extrem de supărat și sfidat de conducerea PNL care nu a permis păstrarea poziției de prefect, deși organizația din Cluj i-ar aduce cele mai multe voturi. Mai mult, el a anunțat că va fi cu ochii pe noul prefect deoarece „pe mine mă interesează acum respectarea legii de către noul prefect și respectarea simbolurilor naționale. Nu am de gând să permit nici cel mai mic derapaj.”

Comentariile și amenințările adresate de liderii liberali clujeni nu au avut niciun efect la nivel central. Guvernul de coaliție a decis oficial ca propunerea UDMR pentru funcția de prefect al județului Cluj să fie menținută. În ultima ședință de Guvern au fost numiți patru prefecți propuși de UDMR, printre care și cel nominalizat pentru județul Cluj, respectiv Tasnádi István Szilárd, un tânăr avocat clujean, foarte cunoscut în breaslă.

„Răsucești cuțitul în rană și mai pui și sare pe rană. Ce să … Eu sunt fără cuvinte. E un gest de sfidare fără precedent a conducerii PNL, față de organizația PNL Cluj. Eu am fost președinte la această organizație din 2005 până în 2012, dar niciodată Clujul nu a mai fost umilit… ca de altfel niciodată ca președinte de partid nu am umilit organizațiile politice care au adus scor politic la partid. Clujul, că le place unora, că nu le place, a adus cele mai multe voturi, în zestrea generală a PNL la toate alegerile.  Organizația care aduce cele mai multe voturi este umilită. Asta este o palmă dată tuturor colegilor mei din PNL, care au muncit cu bună credință, iar conducerea centrală a partidului m-a sfidat. S-au trecut niște linii roșii la Cluj în relația dintre conducerea centrală și PNL Cluj. Asta este vocea unanimă a tuturor colegilor. Nemulțumirea este generală față de performanțele politice ale PNL”, a comentat Boc decizia PNL de a oferi postul de prefect din Cluj deținut de PNL către UDMR la Napoca FM.

Mai mult, primarul a anunțat și că va fi cu ochii pe noul prefect să respecte simbolurile naționale. „Pe mine mă interesează acum respectarea legii de către noul prefect și respectarea simbolurilor naționale. Nu am de gând să permit nici cel mai mic derapaj. Eu nu am nimic cu persoana domnului prefect. Am pretenția să respecte legile și simbolurile naționale. Nu-l cunosc pe dl prefect. Vom colabora și ne facem datoria ca cetățeni români, pentru că toți suntem cetățeni ai statului român. De aici pornim. Eu vreau să clădim și nu să dărâmăm, dar voi fi atent la această nuanță care pune probleme la o primă vedere”, a mai spus Boc.

După alegerile locale din luna septembrie, Boc lăuda UDMR-ul și parteneriatul pe care l-a avut întotdeauna la Cluj cu acesta ca o cheie în menținerea echilibrului în oraș.

„Prima mea opțiune ca primar este de a continua acest parteneriat cu UDMR pe care îl avem din 2004. Evident că politic vom discuta când avem toate rezultatele finale. Dar ca primar am spus că în acest oraș toată lumea trebuie să se simtă acasă. Parteneriatul și colaborarea cu UDMR a fost o cheie în menținerea echilibrului în oraș și consider că acest oraș este orașul tuturor, indiferent de etnie (…) Aceste lucruri se discută politic, noi ca primari ne putem exprima opțiunea. Viziunea o stabilește conducerea partidului. UDMR e prima opțiune, indiferent de rezultatele de la aceste alegeri. Nu uit faptul că în 2012, când nu aveam majoritate, UDMR putea merge cu USL, dar a mers cu mine. Nu mă dezic”, a declarat Emil Boc.

Un comentariu

  1. Băi Emil Bloc pitikot nenorocit. Bă tu eşti un măscărici al Clujului. Nu te mai bagă nimeni in seamă. Bă mare profesor de drept, cred că ţi-ai pierdut pastilele azi dimineaţă. Bă, tu eşti un farizeu fără pereche, dar lucrurile stau exact invers, prefectul te va supraveghea pe tine să respecţi legile.

Scrie un comentariu

  • Articole similare