Închide

Patru asocieri vor să facă proiectul noului bulevard de 3 kilometri anunțat la Cluj de-a lungul căii ferate

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 08, 2021 0 642

Patru oferte s-au depus la licitația de peste 3,2 milioane lei lansată de Primăria din Cluj pentru studiile necesare amenajării unui culoar de mobilitate în nordul Clujului, de la Podul Oașului – Strada Răsăritului – Câmpul Pâinii până la podul IRA. Contractul vizează studiul de fezabiliate, Planul Urbanistic Zonal, documentația pentru autorizarea lucrărilor de construcții și proiectul tehnic, detaliile de execuție și asistența tehnică din partea proiectantului. Au depus oferte firme care deja lucrează cu municipalitatea clujeană sau unele care au contracte importante cu primăria din Oradea, Compania de Administrate a Infrastructurii Rutiere, sau cu alte autorități publice din țară. Într-una dintre asocieri e parte și firma de proiectare Planwerk, cei care au propus în Planul Urbanistic General (PUG) al orașului această legătură rutieră de-a lungul căii ferate.

 

În 2 martie, Primăria a lansat licitația privind  ”studiul de fezabilitate, plan urbanistic zonal, documentația pentru autorizarea lucrărilor de construcții și proiect tehnic, detalii de execuție și asistență tehnică din partea proiectantului pentru culoarul de mobilitate Nord-Pod Oașului-Răsăritului-străzile Răsăritului-Câmpul Painii-Pod Ira”. Contractul este estimat la peste 3.250.000 lei iar ofertele s-au putut depune până în 5 aprilie. Deja Primăria a început acest proiect cu licitarea lucrărilor de edificare a unui nou pod în zona Răsăritului Oașului, contract prospăt atribuit.

Primarul Emil Boc a prezentat deja noul bulevard la proiectele de mobilitate ale Clujului, arătând că el va avea 3 kilometri și va aduce o legătură de trafic importantă în oraș pe partea de nord.

Legătura rapidă de-a lungul căii ferate a fost rezervată și în PUG-ul orașului ca variantă pentru asigurarea mobilității. Cu toate acestea pe traseu s-a construit o biserică, ilegal. Deja la urbanism există proiecte de edificare a unor blocuri de locuințe în zona căii ferate, pe acest traseu al noului bulevard.

Detalii: Primarul Boc a aprobat din pix apartamente lângă calea ferată în blocuri cu 8 etaje pe noul bulevard de trafic anunțat în oraș – Pod Oașului-Răsăritului-Câmpul Painii-Pod Ira

Încă se fac și se și acceptă de primărie biserici fără autorizație de construire în Cluj-Napoca

Cine a depus oferte la licitația Primărie:

La licitația lansată pentru studiile noului bulevard de trafic din oraș au depus oferte patru asocieri de firme:

1.TPF INGINERIE (Bucureşti) care are contracte cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, inclusiv în cadrul segmentului autostrăzii Comarnic-Brașov, cu Administrația Porturilor Dunării, cu cei de la Compania de Căi Ferate etc.

2.NV Construct (Cluj) se află în asocierea care face studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru drumul expres ce va lega Autostrada Transilvania și Turda de zona Dej, are contracte la Oradea (reabilitare pasarelă peste Crișul Repede), contracte cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, dar și cu Primăria Cluj în ceea ce privește studiile pentru Piața Mărăști și zona Expo Transilvania sau cu primăriile din Sibiu (reabilitate pod) sau Sisești Maramureș (proiectare drumuri).

3. ADURO IMPEX (Bucureşti) a câştigat contractul pentru drumurile din Zona Metropolitană Oradea și e interesată de drumul Expres Oradea – Arad dar are contracte și cu Ministerul Apărării, cu primăria sectorului 5 sau cu cei de la Compania de Investiții.

4. Asocierea DE CONSTRUCT PROJECT CONSULT (lider), COSTIN ȘI VLAD BIROU DE PROIECTARE, PLANWERK ARHITECTURĂ ȘI URBANISM (Cluj) – liderul acesteia având contracte cu cei de la Compania de Apă Someș, deține contractul pentru strada Tipografiei tronson 2 și e ofertant și la alte licitații ale Primăriei din Cluj fiind interesat de modernizarea parcurilor Caragiale sau Armătură.

Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut. În prezent, licitația este în faza de evaluare/calificare tehnică.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu