Închide

Parcometrele ”solare” aduse de Primărie în oraș au dat rateuri la plata cu cardul anunțată și ea ca mare premieră pentru 2019

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - ian. 08, 2019 0 278

Primăria municipiului Cluj-Napoca a anunțat la începutul săptămânii că a instalat 40 de noi parcometre electronice în zona centrală. Despre ele instituția a transmis că  funcţionează în regim autonom, cu energie solară, sunt dotate cu acumulatori reîncărcabili, care să asigure funcţionarea sustenabilă şi independentă. De asemenea, a mai informat că ele permit ca modalitate de plată cardul bancar contactless, plata cu monede şi carduri preplătite. 

În ziua în care a fost făcut anunțul privind noile parcometre instalate în centrul Clujului, clujenii au sesizat pe Info Trafic că la respectivele parcometre ”solare” nu se poate efectua plata cu cardul bancar.

sursa foto: robert simoiu

Sesizarea a fost adresată și primarului, pe pagina oficială de Facebook, după care Primăria a oferit un răspuns care i-a făcut pe internauți să ia ma mișto instituția: că le va repara până când singurul parcometru funcțional va fi unul situat lângă sediul Primăriei, care va merge doar când se va ieși cu camera ca să se filmeze minunea. Sau că se întâmplă la fel ca în cazul sistemului de ticketing implemtat de Compania de Transport care merge extrem de prost.

Despre parcometrele montate, clujenii au mai semnalat faptul că ele funcționează numai pe bază de monede, nu și cu bancnote, ceea ce le provoacă neplăceri oamenilor.

„Se poate folosi cardul pentru plata parcării. Din nefericire, azi, Banca a avut probleme tehnice și nu s-a putut plăti cu cardul. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Avem promisiunea Băncii cu care suntem în relație contractuală că în următoarele zile problema va fi remediată. Parcometrele au fost amplasate la începutul anului . Vă mulțumim pentru întelegere”, a fost răspunsul Primăriei, după ce clujenii au sesizat faptul că noile parcometre nu permit plata cu cardul contactless.

Primăria a anunțat că deja sunt în oraș 40 de parcometre solare, dar că se vor mai instala alte 60, valoarea totală a acestora fiind de peste 2,6 milioane lei, bani plătiți de la bugetul local. A mai informat că respectivele parcometre nu dau rest.

La finalul lui 2018, instituția a anunțat că din 2019 se va putea achita contravaloarea parcării în Cluj-Napoca și pe baza cardului bancar. Tot atunci, administrația a decis majorarea taxelor de parcare pentru zona centrală a Clujului, de la 5 lei pe oră, la 7 lei pe oră.

 

 

 

 • author photo two

  Luminiţa Silea

  Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare