Închide

[P] A ajuns la final:„Practica studenţească şi orientarea profesională a studenţilor în perspectiva colaborării şi a dezvoltării parteneriatelor cu potenţiali angajatori – Enviropractica”.

ActualitateDezvoltareSocial by Actual de Cluj - dec. 10, 2015 0 356

În perioada mai 2014 – decembrie 2015, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului din cadrul Universităţii Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, în parteneriat cu S.C. ICPE Bistrița S.A. a implementat proiectul cu titlul „Practica studenţească şi orientarea profesională a studenţilor în perspectiva colaborării şi a dezvoltării parteneriatelor cu potenţiali angajatori – Enviropractica”. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, în cadrul axei prioritare 2: „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii” și a domeniului major de intervenție 2.1: „Tranziția de la școală la viața activă”.

Conferinţa de finalizare a proiectului, a avut loc marți, 8 decembrie 2015, începând cu ora 16.30, în Amfiteatrul Iustinian Petrescu al Facultăţii de Ştiinţa și Ingineria Mediului, strada Fântânele, nr. 30, Cluj-Napoca, unde au fost prezenţi: reprezentanţi ai conducerii universităţii, invitaţi din mediul de afaceri și instituții publice, studenţi, cadre didactice, membri ai echipei de implementare a proiectului.

În cadrul conferinţei de finalizare a proiectului au luat cuvântul: Prof. Univ. Dr. Ing. Cristina ROŞU manager proiect, Șef lucrări Dr. Kinga – Olga RETI coordonator activităţi proiect, Dr. Corina BERKESY reprezentant ICPE Bistriţa, Dr. Ing. Vlad Grigore – director general ICPE Bistrița, Psiholog Iulia GREC expert consiliere și orientare profesională, Lect. Dr. Dorin MANCIULA supervizor stagii de practică, Lect. Dr. Gheorghe ROȘIAN supervizor stagii de practică. Au luat cuvantul si câțiva tutori din partea instituților partenere și studenți.

Proiectul s-a desfășurat în perioada mai 2014 – decembrie 2015. Obiectivul general al proiectului a fost creșterea capacității de inserție pe piața muncii a 355 de studenți înmatriculați în sistemul național de învățământ la nivel de licență și master, aparținând Universității Babeș – Bolyai, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, prin creșterea calității serviciilor de consiliere și orientare profesională, precum și prin dezvoltarea aptitudinilor de muncă în cadrul stagiilor de pregătire practică, în vederea realizării tranziției de la mediul universitar la viața activă.

Dintre rezultatele proiectului menționăm:

  • 355 de studenți înscriși în proiect;
  • consilierea și orientarea profesională a 355 de studenți;
  • 140 de studenți participanți la stagiile de pregătire practică organizate la 26 parteneri de practică (Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud, Aquabis SA, Clujana SA, Centrul de Mediu și Sănătate SRL, Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord, Consiliul Județean Cluj, Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, Ecomultiprod SRL, Farmec SA, Florea Grup SRL, Green Partners SRL, ICIA Cluj-Napoca, IMAT SRL, Comisariatul de Regim Silvic si Cinegetic – Inspecția Județeană Bistrița – Năsăud, Lech-Lacto SRL, Napolact SA, OSC Josenii Bârgăului, Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice Cluj, Primăria Cluj-Napoca, RAAL Prundu Bârgăului, Rombat SA, Primăria Comunei Romuli, Rosal Grup SA, Teraplast SA, Agenția pentru Protecția Mediului Cluj, ICPE Bistrița SA);
  • 1 concurs de eseuri cu tema „Problematica protecției mediului în pregătirea profesională a studenților” organizat;
  • 45 de eseuri câștigătoare;
  • 1 excursie premiu organizată;
  • 45 de studenți participanți;
  • 4 mese rotunde pentru schimb de experiență și diseminare de bune practici privind stagiile de pregătire practică organizate.

Locutorii au subliniat importanța rezultatelor proiectului și necesitatea continuării și inițierii acțiunilor de pregătire practică și consiliere și orientare profesională a studenților cu scopul creșterii competitivității absolvenților Facultății de Știința și Ingineria Mediului, al maximizării avantajelor profesionale și al inserției pe piața muncii.

Contact:

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului

Str. Fântânele, Nr. 30, Cluj – Napoca, RO400294

Manager proiect: Prof. Univ. Dr. Ing. Cristina ROȘU

Tel. 0364 – 307.030

Email: enviropractica@gmail.com

http://enviro.ubbcluj.ro/posdru_enviropractica_2014.php

Beneficiar,

FACULTATEA DE ȘTIINȚA                                                                                                                  

ȘI INGINERIA MEDIULUI

 

Partener de implementare,

 S.C. ICPE BISTRIȚA S.A.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu