Închide

Ostropel de rață, palaneț cu varză sau cârnați de Apuseni în festival de produse tradiționale românești, la o universitate din Cluj

EducaţieTop News by Actual de Cluj - apr. 29, 2019 0 388

Ostropel de rață, palaneț cu varză sau cârnați de Apuseni – aceasta găsiți între produsele autentice românești pe care le prezintă studenții universității de științe agricole din Cluj la tradiționalul-deja Festival al Produselor Tradiționale din universitate.

A 13-a ediție a festivalului are loc în acest an în 6 mai, de la ora 14, la Amfiteatrul Roșu și în holul de la Bibbliotecă din campusul USAMV; aici peste 30 de produse agroalimentare autentic românești vor fi prezentate de studenții din anul IV, care sunt apoi jurizate de organizatorul evenimentului, conferențiarul Avram Fițiu și de Mircea Groza, maestru Gastronomie Tradițională din Sălaj. „Evenimentul își propune să scoată din anonimat zeci de produse agroalimentare autentic românești din Transilvania și Bucovina”, explică reprezentanții universității.  Între produsele care vor fi prezentate de studenții în anul IV la Ingineria și Protecția Mediului se numără ouăle încondeiate ca în Țara Oașului, alivincă din Pipirig, ostropel de rață din Helegiu, palaneț cu varză din Răscruci, cârnați de Apuseni din Lupșa, tocană de oaie servită în pâine de secară din Ghimeș-Făget, ori brânză telemea din Bîrsana.
Programul festivalului include prezentarea celor 33 de caiete de sarcini de produse agroalimentare tradiționale, prezentare de port tradițional din comuna aferentă produsului, degustarea produselor tradiționale, dar și muzică populară din diferite microregiuni. La festival vor fi prezenți meșteri populari și reprezentanți ai unor asociații țărănești.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags

Articole similare