Închide

Organizatorii Untold, după concertul test de la Barcelona: „ceea ce am propus noi cu reluarea activității pentru cei care sunt vaccinați, testați sau cu anticorpi, reprezintă cele mai ample măsuri de siguranță luate până în prezent”

ActualitateAdministrațieFestival by Actual de Cluj - apr. 29, 2021 0 137

Alianța Cultură, Turism și Evenimente (ACTE), din care face parte și UNTOLD, a solicitat Guvernului României încă din luna martie 2021, reluarea activității pentru sectoarele grav afectate în baza unui plan de redeschidere care să includă printre altele și reluarea evenimentelor mari cu acces pentru persoane care fie sunt vaccinate, fie fac dovada anticorpilor, fie sunt testare la intrarea în spațiul de eveniment. Directorul de comunicare al Untold, Edy Chereji semnalează că, rezultatele înregistrate după concertul test organizat la Barcelona, în urma căruia niciun dintre participanți nu s-a infectat cu Covid-19, ar trebuie să conducă și în România la repornirea industriei de evenimente. 

“Rezultatul acestui studiu vine să confirme ceea ce noi am spus încă de la începutul acestui an și anume că, în condițiile în care absolut toți participanții la un eveniment fie sunt testați, fie fac dovada anticorpilor, fie sunt vaccinați, evenimentele devin cele mai sigure locuri, unde riscurile de transmitere a virusului sunt eliminate la maximul posibil. Aș îndrăzni să spun că la ora actuală, ceea ce am propus noi cu reluarea activității pentru cei care sunt vaccinați, testați sau cu anticorpi, reprezintă cele mai ample măsuri de siguranță luate până în prezent! În plus, acei oameni, dacă nu s-ar afla la eveniment, ar fi inevitabil într-un alt spațiu public, fie la metrou, fie în parc, fie la piață, fie pe stradă, unde nu sunt testați și unde, în mod natural ar intra în contact cu alți oameni, favorizând transmiterea virusului. Pe când, participanții la evenimente ar fi din start testați, iar cei care ar fi depistați pozitivi ar fi conștienți de acest lucru și ar putea lua măsurile care se impun!” , a atras atenția Edy Chereji , director de Comunicare UNTOLD & Neversea.

În urma concertului test organizat în luna martie 2021, în Barcelona, cu 5.000 de participanți, niciunul dintre cei prezenți la concert nu s-a infectat cu COVID-19. Rezultatele oficiale ale studiului au fost prezentate de către organizatori săptămâna acesta.

„Organizatorii concertului au prezentat datele studiului și își doresc restartarea industriei atât de afectată de pandemie. Aceștia spun că dovezile arată că oamenii sunt în siguranță la un eveniment, dacă sunt vaccinați sau testați rapid, iar evenimentele trebuie să fie reluate în acest an. „Este mai sigur să fii la Palau Sant Jorgi decât să mergi pe stradă” a declarat unul dintre organizatorii concertului, Jordi Herreuela, cu privire la rezultatele studiului. Pentru a intra în Arena Palau Saint Jordi, participanții au prezentat biletul pentru concert alături de testul negativ, folosind o aplicație care a fost special creată pentru eveniment. Toți au primit câte o mască din partea organizatorilor, pe care au purtat-o în sala de concert. 200 de specialiști au realizat cele 5.000 de teste rapide, în mai multe centre de testare create în diverse locuri. Accesul a fost permis exclusiv celor care au primit rezultat negativ, iar celor 6 persoane cu rezultat pozitiv fiindu-le interzis accesul la eveniment. Oamenii s-au bucurat de concert, au putut dansa unii lângă alții, fără a fi obligați să păstreze distanțarea socială”, mai arată organizatorii Untold. 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu