Închide

Orașul e pregătit să susțină instalarea Capitalei Culturale Europene în Cluj

ActualitateAdministrațieCultură by Luminiţa Silea - iul. 07, 2016 0 403

Administrația locală și-a reiterat susținerea financiară în eventualitatea în care Clujul va câștiga competiția națională pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. Noii consilierii locali au votat ieri pentru o alocare de 15 milioane de euro, începând din 2017, până în 2021 pentru a susține proiectele și programele din dosarul de candidatură a Clujului.

Asumarea susținerii financiare a candidaturii era o condiție esențială cerută de juriul competiției, mai ales că la primărie s-a instalat din 5 iunie un nou Consiliu Local. Același pas urmează să îl parcurgă și Consiliul Județean.

Atât primăria cât și Consiliul Județean din Cluj au aprobat deja sumele pentru instalarea Capitalei Culturală Europeană la Cluj. Primăria 15 milioane de euro, iar Consiliul Județean, 6 milioane de euro. 10 milioane de euro ar urma să fie obținuți de la Guvern pentru proiectele din dosarul de candidatură al Clujului.

Ambițiile Clujului pentru 2021

Cu 6 milioane de euro intră Consiliul Județean în cursa pentru titlul de capitală culturală europeană

Președintele Asociației Cluj-Napoca 2021, Florin Moroșanu, a explicat că suma pe care și-a asumat-o primăria ca susținere pentru portofoliul de proiecte al Clujului din aplicația pentru titlul de Capitală Culturală Europeană nu s-a modificat, dar că s-au operat schimbări cu privire la alocările financiare pe ani. „Inițial pusesem un buget mult mai mare, începând cu 2017, însă dacă câștigăm, de la anul trebuie mai întât formată echipa de implementare și nu sunt nevoie de atât de mulți bani. Bugetul l-am concetrat pe 2019, 2020, anii care sunt importanți pentru pregătirea anului capitalei. Cea mai mare sumă revine în anul 2021”, a spus Moroșanu.

sursa: primariaclujnapoca.ro

sursa: primariaclujnapoca.ro

Tot la ședința Consiliul Local din 6 iulie a fost reaprobată și Strategia culturală a Municipiului Cluj-Napoca, parte componenta a Strategiei de Dezvoltare a Municipiului Cluj-Napoca 2014-2020 din aceleași rațiuni.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.