Închide

Orășelul inovării de pe Dealul Lomb pleacă, din nou, în Germania. Tot pe bani publici

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - aug. 25, 2014 0 325

Aproximativ 10.000 de euro vor fi alocați din nou din bugetul orașului pentru ca proiectul Cluj Innovation City să fie promovat la târgul Expo Real de la Munchen. Este a doua oară când proiectul orășelului inovării dorit la Cluj merge în Germania, cu sprijin financiar de la autoritățile locale clujene. Vizita din 2013 a rămas fără anunțuri impotante făcute de artizanii proiectului privind rezultatele obținute.

Consilierii locali vor discuta la ședința ordinară programată la finalul acestei săptămâni un proiect de hotărâre privin alocarea a aproximativ 10.000 de euro pentru participarea orașului la tîrgul imobiliar de la Munchen din perioada 6-8 octombrie.

În referatul care însoțește proiectul de hotărâre aflat pe masa forului local se arată că la ediția din acest an Clujul va fi promovat ca regiune inovatoare pentru investiții, sub conceptul Transylvania Evolution.

Ca și anul trecut, reprezentanţii clusterului IT pleacă peste două luni la Munchen, în parteneriat cu cei ai Consiliului Judeţean și cu reprezentanți ai primăriei pentru a căuta finanţatori pentru “proiectele strategice de dezvoltare a Clujului”, fără să precizeze care sunt acestea.

În 2013 la târg au participat alături de reprezentanți ai Clusterului IT și de investitori privați chiar oficialii Clujului, primarul Emil Boc și fostul președinte al Consiliului Județean, Horea Uioreanu, dar și vicepreședintele Vakar Istavan.

Consiliul Județean a aprobat deja în luna iulie alocarea a 10.000 de euro pentru participarea la același eveniment. „Banii pe care i alocăm noi și Consiliul Județean nu acoperă toate costurile de participare la târg. Banii îi dăm pentru amenajarea standului, pentru editarea de materiale promoționale. Probabil din primăria va participa o persoană, însă nu s-a stabilit deocamdată. În plus, vor participa și parteneri privați car vor achita taxele de a participa în cadrul standului Clujului”, au explicat pentru actualdecluj.ro reprezentanți ai primăriei. 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.