Închide

Optimismul lui Rareş Cîndea. “Prindem play-off-ul!”

Sport by Catalin Suciu - dec. 02, 2015 0 437

Serialul “Povești studențești”, prin intermediul căruia universitateacluj.ro și-a propus să vă prezinte fiecare jucător din vestiar  a ajuns la episodul cu numărul 7.  Așadar, profităm de avansul în linia mediană, iar astăzi vă invităm să faceți cunoștință cu Rareș Cîndea.

Copilăria lui s-a împărțit între școală și fotbal. De fapt, abia se obișnuise cu statutul de elev când ai lui l-au trimis să deprindă tainele sportului rege la clubul sportiv din orașul natal, Iernut. Avea doar 8 ani. Fire ambițioasă, a tras tare pe ambele planuri, izbutind să-și îndeplinească visul: educație, sport și performanță. Iată-l ajuns în 2012, atunci când, alături de majoritatea colegilor săi din prezent, a devenit campion național cu “U” Cluj la nivel de juniori “B”. Doi ani mai târziu, gașca nebună a Universității, cu Rareș Cîndea în primul “11”, câștiga medaliile de argint (juniori “A”), după finala pierdută greu în fața Viitorului din Constanța.

Astăzi, majoritatea acelor puști teribili sunt surpriza plăcută a seriei Vest a ligii secunde, unde continuă goana pentru play-off. Un obiectiv încă realizabil, consideră jucătorul, deși după rezultatul de la Mediaș distanța față de locul 6, ultimul care asigură prezența în faza superioară a competiției, s-a mărit la tot atâtea puncte. “Viitorul echipei noastre arată bine. Formăm un lot de fotbaliști tineri, dar consider că suntem capabili să facem performanță împreună. Spun asta deoarece creștem de la meci la meci și învățăm din erori. Ultimele puncte au fost pierdute la limită, din cauza unor greșeli individuale, însă ele pot fi corectate. Cu puțină atenție, eu spun că vom prinde play-off-ul. În fond, asta ne dorim cu toții, e clar”, a mărturisit Cîndea, “cormoranul-galactic” de la U Cluj. De ce ? “Ca fotbalist, idolul meu este Steven Gerrard. Îmi place foarte mult, a scris istorie în tricoul lui Liverpool. Totuși, la capitolul “echipa preferată” o trec pe Real Madrid”.

Ultimul examen din 2015 pentru Cîndea și compania este programat sâmbătă, în fieful celor de la Șoimii Pâncota, o altă echipă angrenată în lupta pentru play-off.

CV

Rareș Ionuț Cîndea

Data și locul nașterii: 28.05.1995, Iernut
Înălțimea / greutatea: 1,82 m / 77 kg
Post: mijlocaș
Număr: 15
Prima echipă: CS Iernut
E student al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

FOTO: Silviu CRISTEA

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu