Închide

Oprimism la nivelul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutier: două tronsoane din Autostrada Transilvania, circulabile din 2023

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iun. 23, 2022 0 205

Șantierul Autostrăzii Transilvania, pe sectoarele
Nădășelu – Mihăiești și Mihăiești – Zimbor are un progres fizic de 33.8%, cifră semnificativă, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Compania a postat o filmare aeriană de pe șantier și este optimistă că respectivele tronsoane de autostradă vor fi circulabile înainte de termenul de contract.
“Antreprenorul român a mobilizat în șantier un efectiv de 1094 de muncitori și aproximativ 400 de utilaje, pentru execuția unor lucrări specifice de armare, cofrare, terasamente, consolidări, betonare radiere și pile, precum și lucrări de scurgerea apelor, drenuri etc. Deși termenul contractual de finalizare este 2024, constructorul, așa cum ne-a obișnuit, cu o mobilizare exemplară, ne dă speranța că anul viitor se va circula pe aceste sectoare ale autostrăzii Transilvania”, arată CNAIR.
Compania românească Spedition UMB ca lider de asociere a câștigat contractului pentru proiectarea și execuția a celor 30 de kilometri din autostrada Transilvania, de la Nădășelu la Zimbor. UMB a căștigat cu o ofertă de 1,4 miliarde de lei, luând fața chinezilor de la China Communications Construction Company Limited. Și următorul tronson, 12,2 km de la Zimbor la Poarta Sălajului, a fost contractat tot de UMB.
În luna aprilie, Asociația Pro infrastructură semnala mai multe probleme pe șantierul operat de cei de la UMB.Asociația arata că cel mai optimist scenariu pentru deschiderea traficului pe Nădășel-Zimbor, este sfârșitul anului viitor, dar doar cu trei condiții – ”dacă autoritățile își asumă responsabilitatea și rezolvă imediat blocajele birocratice și contractuale” și ”dacă dealurile buclucașe decid să stea locului”, iar constructorul reușește să mențină, sau chiar să crească, mobilizarea apreciată ca ”excelentă” de până acum.

Detalii: Asociația Pro Infrastructura: Circulăm pe tronsonul Nădășel – Zimbor din Autostrada Transilvania doar de la sfârșitul anului viitor, aceasta în cel mai optimist scenariu. Care sunt problemele

sursă foto: Asociatia Pro Infrastructura/Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare