Închide

Oficial, firma lordului gunoaielor, Supercom, ia „tortul” deșeurilor din tot Clujul

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 17, 2022 0 1031

Firma Brantner Veres a pierdut, la jumătatea acestei luni, acțiunea depusă la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor ce viza anularea licitației de atribuire a contractului de colectare și transport a deșeurilor din Cluj-Napoca, Huedin și alte 43 de comune către firma Supercom. Prin urmare, Consiliul Județean Cluj va trebui să semneze cu Supercom și contractul pentru colectarea și transportul deșeurilor din această zonă, arată ziarulfaclia.ro. Deja Supercom a câștigat la finalul lui 2020 și la finalul lui 2021, alte contracte în Cluj, pentru colectarea deșeurilor din Dej, Turda, Câmpia Turzii plus alte 32 de comune, dar și cel pentru administrarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor din Cluj.

 

Licitația publică având drept scop delegarea, pentru o perioadă de 10 ani, a serviciilor de colectare și transport al deșeurilor pe Lotul 1 a fost finalizată anul trecut în luna aufst de către Consiliul Județean Cluj prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj. Lotul 1 cuprinde municipiul Cluj-Napoca, orașul Huedin și 43 de comune situate în proximitatea acestora.  Supercom cîștigase deja încă de anul trecut licitația, cu o propunere finanziară de 409.305.800 de lei (plus TVA), pentru colectare și transporul deșeurilor timp de 10 ani.

Firma Brantner Veres a contestat procesul de atribuire la CNSC. La începutul acestei săptămâni, mai precis în 16 august, s-a anunțat decizia în cazul acestui litigiu. Experții CNSC, în urma evaluării documentelor de la dosarul de licitație, au stabilit că procedura de atribuire a fost făcută corect și că trebuie încheiat contractul dintre Consiliul Județean Cluj și Supercom pentru colectarea și transportul deșeurilor din Cluj-Napoca, Huedin și alte 43 de comune (Lotul 1).

Supercom a câștigat, la finalul lui 2020, contractul pe 10 ani pentru a ridica gunoiul și în Turda, Câmpia Turzii, Dej, Gherla plus alte 32 de comune limitrofe, adică două contracte de peste 130.564.000 lei, respectiv peste 134.000.000 lei.

De asemenea, societatea a primit, tot un urma unei licitații, la finalul anului trecut, și contractul pentru administrarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor din Cluj, estimat la  406.416.278 lei, fără TVA și o durată de 10 ani.

„Tot județul va avea contract cu Supercom. Aseară (22 decembrie 2021 – n.red.) s-a finalizat procedura de licitație pentru administrarea CMID-ului. Contractul este pe 10 ani. Acest centru ecologic este modern. Același operator va funcționa și în municipiul Cluj-Napoca. Mă bucur că după o muncă de ani de zile avem o finalizare. Eu mi-am dorit când am pornit la drum să fie operatori mai mulți. M-am gândit că va fi concurență între ei. Însă, rezultatul final a fost acesta. De aceea am și partajat acest așa zis «tort» al gunoaielor din tot județul, pentru a da oportunitatea mai multor firme să concureze”, arăta conducerea Consiliului Județean Cluj, încă de la finalul anului trecut.

Compania Supercom este deținută de Ilie Ciuclea, supranumit de presă lordul gunoaielor, cu legături în America și apropiat de Mișcarea Populară, și a mai câștigat în 2014 contractul de salubrizare cu Primăria lui Emil Boc în valoare de 30 de milioane de lei pentru tot orașul.  Însă a pierdut acest contract, după ce Consiliul de Soluționare a Contestațiilor a stabilit, în urma plângerilor înregistrate de Brantner și Rosal, că societatea a fost favorizată de municipalitate la licitație, iar instanțele au mers pe mâna deciziei și au scos firma din cărți.

Detalii: După 14 ani se sparge monopolul Rosal din Cluj. Supercom, firma „lordului gunoaielor” cu legături în America, intră să deszăpezească străzile pentru Primăria lui Boc

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare