Închide

Ce spune Primăria despre Pădurea Clujenilor și despre reproșurile clujenilor potrivit cărora a cheltuit 5 milioane de euro pe un parc al buruienilor

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 17, 2022 0 732

Noul parc Pădurea Clujenilor se află în plin proces de întreținere, după sesizările venite de la clujeni și apărute în presa locată, transmite Primăria. Mai mult, administrația locală clujeană arată că, nici până în prezent, lucrarea nu a fost complet recepționată.

 

Spațiile verzi din cadrul proiectului parcului Pădurea Clujenilor se află în responsabilitatea firmei Eco Garden, arată Primăria Cluj-Napoca, după sesizările venite de la clujeni potrivit cărora instituția a cheltuit 5 milioane de euro ca să amenajeze un parc plin de buruieni, cu vedere la zona industrială a orașului.

DETALII: Parcul buruienilor din Cluj, amenajat cu 5 milioane euro de Primărie la marginea orașului, pe 21 de hectare. Glume amare despre Pădurea Clujenilor: „A furat, dar s-a și făcut că face ceva!”/”Ai de capul meu!”/”Luați-vă maceta să vă faceți drum printre buruieni”

„În ceea ce privește spațiile verzi din cadrul proiectului, acestea se află în responsabilitatea firmei Eco Garden. Este vorba despre 100.000 mp de cosit și prășit și 2200 ml rigole de întreținut. O echipă a societății menționate se află pe teren, lucrând la remedierea aspectelor semnalate în presa locală. Vă atașăm câteva fotografii de la fața locului, realizate astăzi, 17 august 2022”, informează Primăria, prin intermediul biroului mass-media.

Despre lucrările la parc, executate de Nord Conforest, administrația locală clujeană mai arată că acestea nu sunt „complet recepționate de către Primăria Cluj-Napoca, mai fiind necesară remedierea anumitor aspecte”, fără să precizeze exact despre ce lucrări este vorba.

Eco Garden Construct, firma care întreține gazonul de pe stadionul Cluj Arena și este furnizorul de copaci cu balot din proiectele de modernizare ale Primăriei, și-a adjudecat anul acesta contractul pentru întreținerea spațiilor verzi din Cluj-Napoca scos la licitație de Primărie (estimat la peste 188 de milioane lei, 4 ani și 3 loturi – Cluj Est, Cluj vest plus Cimitirele). Presa locală a arătat că firma a putut câștiga respectivul contract grație activității de întreținere a gazonului stadionului Cluj Arena prestată pentru Consiliul Județean.

(Emil Boc și Mircea Crăciun de la Eco Garden Construct/sursa Facebook

Societatea Eco Garden Construct e controlată de Mircea Crăciun. Acesta a avut în ultimii ani o serie de ieșiri în spațiul public, fie pozându-se cu primarul Emil Boc și copacii pe care firma i-a furnizat și plantat pe strada Napoca (în cadrul proiectului de modernizare cu fonduri europene), fie pronunțându-se cu privire la teii de pe strada Kogălniceanu din Cluj-Napoca. Crăciun a reușit să provoace un uriaș scandal după ce a anunțat că, de fapt, teii din zona centrală a Clujului, de pe o stradă emblematică a orașului vor fi relocați. Ulterior, Crăciun a spus că declarațiile sale au fost scoase din context și că nu se va atinge de teii de pe Kogălniceanu.

Vezi și: Detalii: UPDATE Scandalul teilor din centrul Clujului. Firma „de casă” a Primăriei are un punct de vedere diferit față de păstrarea teilor: sunt alergeni și nu se mai folosesc în UE

FOTOGRAFII trimise de Primărie din Pădurea Clujenilor cu muncitorii Eco Garden Construct care execută lucrări de întreținere:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu