Închide

Comisiile tehnice ale Primăriei și Consiliului Județean se vor întruni în ședință comună pentru evaluarea PUZ-ului care implică proiectul de pe platforma Carbochim

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - aug. 17, 2022 0 193

Amplul proiect al centrului comercial de tip mall, cu locuințe și clădiri de birouri, ce urmează să fie dezvoltat pe vechea platformă Carbochim, a fost prezentat într-o fază incipientă, în cadrul Comisia de Urbanism a Consiliului Județean Cluj. În perioada următoare, arhitecții vor reveni cu un Plan Urbanistic Zonal (PUZ).

PUZ-ul va fi evaluat, în perioada următoare, într-o ședință comună a specialiștilor din Comisia de Urbanism a Primăriei și a Consiliului Județean, a precizat arhitectul județului Claudiu Salanță.

Reamintim că proiectul gândit de biroul de arhitectură TransForm a fost lăudat de specialiștii din cadrul Comisiei de Urbanism a Consiliului Județean Cluj.

Proiectul prevede construcția unui centru comercial de tip mall, locuințe și clădiri de birouri, pe fosta platformă industrială Carbochim, de 12 hectare, din. Cluj-Napoca. Proiectul acordă o atenție deosebită Someșului care trece prin această zonă, aici urmând să fie creată o zonă verde generoasă pentru viitorii utilizatori, cu aceeași grijă pe care beneficiarul investiției – grupul Iulius Mall – a avut-o și în cazul mall-ului deja existent, de pe malul lacului din cartierul Gheorgheni.

Arhitecții au explicat că două clădiri de patrimoniu situate pe vechea platformă Carbochim vor fi păstrate și vor primi funcțiuni de birouri, centru de artă contemporană sau spații pentru industriile creative.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu