Închide

O universitate din Cluj cumpără bazin de hidroterapie pentru animale, pentru 30.000 de euro. Cât costă ședințele. „La fel ca oamenii, și animalele suferă din cauza diferitelor patologii ale cotidianului”

Educaţie by Actual de Cluj - feb. 17, 2022 0 272

O universitate din Cluj cumpără bazin de hidroterapie pentru animale, pentru 30.000 de euro.

E vorba de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, ce anunță că a cumpărat un un nou bazin de hidroterapie pentru afecțiunile animalelor, un aparat de ultimă generație, în valoare de 31.000 de euro,  montat la disciplina Chirurgie și Terapie Intensivă din cadrul Facultății de Medicină Veterinară (FMV). ”Astfel, deținătorii de animale de companie, în special de câini, vor putea apela cu încredere la specialiștii fizioterapeuți ai facultății în vederea programării pentru ședințe specifice, recomandate în cazul a numeroase afecțiuni”, arată universitatea. ”La fel ca oamenii, și animalele suferă din cauza diferitelor patologii ale cotidianului, de exemplu creșterea în greutate, inactivitatea, precum și îmbătrânirea, dar și ca urmare a apariției unor leziuni sau predispoziții de rasă ce pot duce la durere în timpul mișcării”, spune Mădălina Dragomir, din cadrul Disciplinei Chirurgie și ATI (FMV), care este și specialist în anestezie și acupunctură veterinară. ”În apă, musculatura împreună cu tendoanele, oasele și articulațiile sunt eliberate de greutatea corpului, astfel încât mișcările sunt mai facile, fără durere. În același timp, rezistența apei face ca antrenamentul să aibă mai mult efect decât exercițiile la sol. Temperatura este un alt parametru important care are efecte terapeutice benefice. Apa caldă relaxează musculatura, în timp ce apa rece ajută circulația sangvină și previne supraîncălzirea. Un bazin de hidroterapie face sesiunile de recuperare excepționale, dar și sigure pentru câini, iar în acest sens este stimulată funcția de locomoție. Ca metodă de fizioterapie, hidroterapia este superioară terapiilor clasice, având un impact pozitiv asupra sistemului musculo-scheletal, respirator, neuromuscular, dar și al inimii și circulației sangvine”.

O ședință de tratament costă între 100-200 de lei, în funcție de pacient, dar și de patologia de care suferă, iar universitatea oferă și abonamente, la prețuri preferențiale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu