Închide

O platformă hotelieră online din Cluj cu vânzări de 13 milioane de euro anual întreabă sute de respondenți ce le-a plăcut și ce nu la turismul din România. Care sunt rezultatele: de litoral sunt cei mai dezamăgiți

EconomieTop News by Actual de Cluj - sept. 27, 2022 0 242

O platformă hotelieră online din Cluj întreabă sute de respondenți unde s-au simțit mai bine și unde au fost tratați mai prost, în acest an. Rezultatul – litoralul românesc conduce în topul destinațiilor de care turiștii au fost dezamăgiți în această vară.

La polul opus, Maramureșul, Bucovina și Transilvania sunt cele mai primitoare zone ale României, arată sondajul travelminit.ro, o platformă hotelieră din Cluj, cu trei sute de respondenți. Sondajul mai arată că aproape două treimi – 62.6% dintre turiștii respondenți  – lasă o recenzie de fiecare dată când călătoresc în România.

Sondajul arată că românii spun că au fost primiți cu cea mai mare ospitalitate în Maramureș și Bucovina, zone votate de 22.7% dintre respondenți, în Transilvania – zonă votată de 20.9% dintre respondenți – și în Banat cu 20.1% dintre respondenți. Acestea sunt, de altfel, și regiunile în care turiștii au găsit cele mai bune condiții de cazare din România, semn că turismul local este în plină dezvoltare și că investițiile în el aduc rezultate. La polul opus, litoralul românesc conduce în topul destinațiilor de care turiștii au fost dezamăgiți vara aceasta, arată sondajul.

Atunci când vine vorba de zonele în care au găsit cele mai bune unități de cazare, cu cel mai eficient raport calitate/preț, turiștii au menționat frecvent Maramureș, Bucovina și regiunea Transilvaniei, cu județele Brașov, Sibiu, Harghita și Covasna în mod special. Potrivit sondajului Travelminit, în ceea ce privește tarifele, turiștii au observat creșteri mari și foarte mari în comparație cu anul trecut la cazare, mâncare, servicii wellness, atracții turistice și transport. Cât despre bugetul alocat unui sejur în România, 70.5% dintre respondenți ar aloca între 150 și 300 de lei pentru o noapte de cazare în cameră dublă, 19.4% ar aloca sub 150 de lei pentru o noapte de cazare în cameră dublă, 8.6% ar aloca între 300 și 500 de lei pentru o noapte de cazare/cameră dublă, în timp ce doar 1.4% ar cheltui peste 500 de lei pentru o noapte de cazare/cameră dublă.

La capitolul dezamăgiri, respondenții au trecut prețurile pe prima poziție, ”o dovadă în plus a faptului că majorările din ultima perioadă au stârnit multă nemulțumire în rândul turiștilor”, după cum apreciază reprezentanții platformei de cazare. Pe lista aspectelor de care au fost dezamăgiți se află și atitudinea personalului, aspectul camerelor, condițiile precare de igienă, meniul restaurantelor, dar și lipsa locurilor de parcare.

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piață rezervărilor hoteliere din România, din 2017. Portofoliul conține 7.500 de unități de cazare – hoteluri, pensiuni și apartamente. A fost lider pe piață rezervărilor cu card de vacanță, anul trecut cu 13.5 milioane de euro vânzări în România și 16 milioane de vizite pe platformă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu