Închide

O nouă şansă pentru depolitizarea spitalelor? Preşedintele retrimite în Parlament ordonanţa de Reformă „ciuntită”

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - iun. 16, 2017 0 233

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis vineri Parlamentului, spre reexaminare, legea de aprobare a OUG 79/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, scrie Hotnews.ro. Este vorba despre ordonanţa emisă în mandatul fostului ministru al Sănătăţii din Guvernul Cioloş, Vlad Voiculescu, şi care viza depolitizarea managementului de spital. După schimbarea guvernului, ordonanţa a fost respinsă în Senat şi, ulterior, modificată radical în Camera Deputaţilor.

În noiembrie anul trecut s-au lansat o serie de măsuri menite să facă “ordine” în sistemul de Sănătate, printr-o ordonanţă care aducea reguli noi de concursuri pentru posturi de conducere, impunerea unor incompatibilităţi şi a unor norme anti-nepotism. Senatul a respins anul acesta ordonanţa, apoi multe dintre măsuri au fost anulate, în forma în care a ieşit ea din dezbaterea Camerei Deputaţilor. „Mi-e ruşine de Senatul ţării mele”, spunea fostul ministru Vlad Voiculescu după respingerea Ordonanţei în Senat.

Şeful statului cere acum reexaminarea legii arătând că aceasta „modifică substanţial regimul juridic al incompatibilităţilor, în sensul lărgirii sferei activităţilor ce pot fi desfăşurate de către managerii serviciilor de ambulanta, respectiv ai spitalelor publice”.

 

Ştirea integrală AICI

Vezi şi:

Răspuns la votul din Senat. Petiţii în apărarea reformei din Sănătate: “Sistemul medical este la pământ”

şi

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, despre ce rămâne după un mandat de șapte luni. “Oamenii nu mai sunt dispuşi să accepte orice, cred că asta se aplică şi în Sănătate şi în Justiţie și în alte domenii”

şi

Cine e studentul de la dezbaterea pentru Reforma în Sănătate, care a stat la masă cu marii profesori din universităţi. Şi i-a înfruntat

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare