Închide

O nouă premieră. Containere de parcare securizate pentru biciclete în cartierele din Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - nov. 09, 2020 0 1080

După ce a creat locuri de parcare securizate pentru biciclete în mai multe parkinguri din oraș, Primăria anunță că a pus în premieră într-un cartier din oraș 2 containere securizate unde se pot parca 100 de biciclete. Cel două containere au circa 76/mp garaj, sunt vopsite în verde, se alimentează cu panouri solare, au sistem de supraveghere și au costat peste 233.000 lei fără TVA, adică aproape 50.000 de euro. Ele au fost amplasate în carierul Între Lacuri, pe strada Tulcea nr. 21 și nr.29.
„Dezvoltarea rețelei de piste de biciclete și încurajarea utilizării mijloacelor de transport alternative la mașină reprezintă principalele motive pentru care Primăria Cluj-Napoca investește în amenajarea unor spații securizate în care cetățenii sa își poată lăsa în siguranță bicicletele. Anul trecut, în urma demolării garajelor din cartierul Între Lacuri, au fost amenajate locuri de parcare pentru mașini, dar și zone pentru parcări sigure pentru biciclete.Astfel, pe strada Tulcea la nr. 21, respectiv la nr. 29 putem găsi două astfel de spații unde sunt disponibile 100 locuri pentru parcarea bicicletelor”, a anunțat primarul Emil Boc.
Potrivit municipalității, fiecare garaj are o capacitate de 50 locuri definite de rasteluri etajate, fiind amenajate pe o suprafață de 76 mp/garaj.
„Pentru securitate au fost instalate câte 3 camere de supraveghere video, sistem complet de tip senzor cu transmitere avertizări tip SMS și iluminat tip LED cu senzor crepuscular. Sistemul de alimentare cu energie electrică are la bază panouri solare fotovoltaice. Valoarea investiției este de 233.527 lei fără TVA”, au mai spus reprezentanții Primăriei.
Abonamentul de parcare pentru o bicicletă costă anual 50 de lei.
Anul acesta, Primăria a mai achiziționat cuști de parcare securizate pentru biciclete de la firma unui fost consilier local, Doru Stoica, Sky Park System, sisteme de parcare care au fost amplasate în parkinguri ale Primăriei. Cuștile au fost inaugurate în parcările Băișoara și Primăverii, în luna mai, după cum a anunțat Primăria pe Facebook.
Vezi și: Liber la abonamentele pentru biciclete.Firma unui fost consilier PNL a rezolvat dilema cuștilor de parcare pentru biciclete

Amenajarea unor părcări sigure pentru biciclete în parkingurile din oraș a fost o propunerea finalistă venită de la clujeni în cadrul proiectului de bugetare participativă. Primăria și-a asumat să o implementeze cu bani de la bugetul local. Anul trecut s-a făcut și o dezbatere publică iar municipalitatea sonda piața pentru soluții de parcare biciclete, soluții despre care oficialii spuneau că nu există în România.

Detalii:

Ce urmează după „cuștile” cu chirie pentru biciclete în parkingurile orașului

În propunerea de la bugetare participativă se arăta că o parcare sigură tip cușcă pentru biciclete există în clădirea de birouri The Office din Cluj.

sursă foto: Primăria Cluj-Napoca, Emil Boc Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.
  • Articole similare