Închide

O nouă acțiune de ecologizare a lacului Beliș. Anul trecut voluntarii au strâns 3500 de saci cu gonoaie

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 01, 2022 0 363

O nouă acțiune de colectarea deșeurilor atât de pe uscat, cât și de pe apă, va avea loc luna aceasta pe Lacul Beliș. Este vorba despre o inițiativă a Clubului Alpin Român, aflată la a doua ediție. Prin intermediul voluntarilor, de Ziua Mondială a Mediului, între 3 și 5 iunie, va fi curățată o zonă de peste 66 de km în jurul lacului, respectiv 25 de km în linie dreaptă pe luciul de apă.

Se mizează pe un număr de minim 150 de voluntari care vor asigura ecologizarea lacului, luând parte, de asemenea, și la o campanie de conștientizare.

Acțiunea este susținută de Administrația Parcului Natural Apuseni, dar și de Consiliul Județean Cluj care va asista voluntarii prin intermediul Serviciului Salvamont (angajați și bărci din dotare).

La acțiunea din 2021, de la Beliș, s-au adunat 3500 de saci de gunoaie. Imaginile cu gunoiul, postate de Clubul Alpin din Cluj au speriat internetul, chiar și Garda de Mediu, care s-a autosesizat și a promis verificări la Cluj. Între timp, s-a schimbat șeful instituției și nu s-au mai anunțat date privind respectivele verificări la Beliș.

vezi și:

Imagini înfiorătoare din Apuseni de la prima acțiune amplă de ecologizare a lacului Beliș din Cluj. Mesajul unei participante la acțiune. Garda Națională de Mediu s-a autosesizat

Secția Universitară Cluj a Clubului Alpin Român a luat ființă la finalul lunii ianuarie a anului 2005 și este una dintre cele mai numeroase și active secții din țară, cu un număr de aproximativ 400 de membri activi, fiind implicată în organizarea de activități montane – alpinism, escaladă, schi, drumeție, ture pe bicicletă, trail-running etc.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare