Închide

O firmă reprezentată de fostul manager Nicolae Augustin Constantea vrea managementul Spitalului Clujana

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 19, 2021 0 1169

Augusana SRL reprezentată de medicul Nicolae Augustin Constantea, cel care a condus mulți ani Spitalul Clujana, a depus oferta la licitația lansată de Primărie pentru contractarea serviciilor de management privat al Spitalului municipalal Clujana, unitate medicală aflată în subordinea municipalității.

Contractul scos la licitație de Primărie a fost estimat la 960.000 lei, fără TVA, pentru 4 ani. Adică peste 20.000 de lei lunar. Augusana, firmă înființată în 14 decemebrie 2020, cu sediul pe Calea Moților nr.93, a depus ofertă la procedură, ofertă care este în prezent în faza de evaluare/calificare tehnică. Reprezentat al societății este medicul Nicolae Augustin Constantea. Criteriul de atribuire al licitației este prețul cel mai scăzut.

(sursa: e-licitatie.ro)

Spitalul Municipal Clujana dispune de aproape 400 de paturi în saloane clinice, dar și de un ambulatoriu cu peste 20 de specializări, respectiv 5 laboratoare. De la mijlocul lunii octombrie, unitatea tratează și pacienți cu Covid-19.

Unitatea medicală are ca manager interimar pe Claudia Fekete-Nicorici din 3 august 2017. Contractul de management scos la licitație de Primărie a fost ajustat, pe an, la valoarea salariului încasat de aceasta de la Clujana, adică circa 240.000 lei, conform ultimei declarații de avere depuse de aceasta. 

Medicul Nicolae Augustin Constantea prezidează Consiliul de Administrație al Spitalului, l-a condus mulți ani până la pensionare în 2017 și este extrem de apreciat de primarul Emil Boc care face declarații periodic privind capacitățile excepționale de manager ale medicului. Nicolae Constantea are aproape 69 de ani.

Formula găsită de management privat îi permite acestuia să conducă în continuare unitatea medicală, deși a atins vârsta de pensionare. Așa se întâmplă și în cazul Spitalului Clinic de Boli Infecțiose, administrat de Mansana Optim, firma actualului manager Ioan Mureșan.

Nicolae Constantea este tatăl celui mai sărac consilier local PNL, Radu Constantea, potrivit declarației de avere depusă de acesta în mandatul trecut, acesta întreținându-se doar din salariul de la Consiliul Local, potrivit declarației de avere. În declarația de începere a mandatului, Constantea a raportat un împrumut de 165.000 de euro luat  în 2020 de la fratele său Tudor Constantea și, pe lângă salarariul de la consiliul local, a menționat transferuri de acțiuni de peste 125.000 de lei.

„Sărăntocul” de lux din cârca lui Boc. În vârstă de 35 de ani: „mama îmi trimite bani din Germania”

 

(6 iulie 2020, vizita a primarului Emil Boc la Spitalul Clujana)

Foto Cover din 2019, de când Spitalul Clujana a primit donație de paturi de la Koln.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu