Închide

O femeie ținea 41 de pisici într-un apartament de bloc /Poliția animalelor le-a confiscat

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - oct. 07, 2023 0 426

Un număr de 41 de pisici erau ținute într-un apartamentde bloc de o femeie de 57 de ani din Pitești.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş a anunţat, vineri, 6 octombrie, că poliţiştii din cadrul Biroului Protecţia Animalelor Argeş au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, în care se fac cercetări privind schingiuirea animalelor, conform art. 25, alin.3, lit.b din Legea 205/2004 privind protecţia animalelor.
Polițiștii au făcut percheziții într-un apartement de bloc deținut de o femee de 57 de ani din Pitești și a identificat 41 de pisici ținute în condiții insalubre. De altfel, vecinii au făcut plângeri.
”În urma cercetărilor s-a stabilit că femeia în cauză nu ar fi asigurat condiţii optime de bunăstare, asistenţă medicală, spaţiu de mişcare, existând posibilitatea ca animalele deţinute să sufere afecţiuni virale şi bacteriene. De asemenea, atât în locuinţă cât şi pe scara blocului persista un miros puternic de dejecţii, existând riscul răspândirii unor infecţii către locatarii aceluiaşi imobil”, a arătat IPJ Argeş.
Ca urmare, poliţiştii Biroului Protecţia Animalelor Argeş au luat măsuri pentru protecţia animalelor aflate într-o situaţie de pericol, felinele fiind predate unei asociaţii de profil din comuna Moşoaia.
Femeia a fost dusă la sediul poliţiei, în baza unui mandat de aducere, pentru audieri.
Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârşită şi luarea măsurilor legale care se impun.
sursă foto: IPJ Argeș

Nici un comentariu

Scrie un comentariu