Închide

Ce măsuri s-au anunțat în Florești pentru eficientizarea rutelor de transport public/Autobuzele stăteau peste o oră și jumătate în trafic, dimineața, de la Cetatea Fetei, până la Primărie

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - oct. 07, 2023 0 270

Începând de luni, 9 octombrie, se vor implementa o serie de măsuri menite să eficientizeze timpul de parcurs în trafic pentru cursele M21 și M26, a anunțat primarul Bogdan Pivariu. Acestea au fost impuse după o analiză a datelor de trafic înregistrate de la începutul anului școlar și universitar care a arătat că plecările din stația Cetatea Fetei, de după ora 6:20 dimineața, aduc timpi de parcurgere de peste o oră și jumătate până în zona stației de la Primărie, și chiar întârzieri mai mari până la stațiile de destinație – capăt.
Ce măsuri vor intra în vigoare din 9 octombrie pentru liniile M21 și M26 din Florești:
– Se vor introduce în program plecări cu frecvență mărită din stația Cetatea Fetei – ale celor două curse M21 și M26 ,din două în două minute din Florești, în intervalul 06:00-06:20.
Plecările vor fi ajustate ( 6:24-6:30-6:35-6:40), la intervale, în medie, de aproximativ 5-8 minute, între 06:22-08:00, pentru a asigura întoarcerea autobuzelor în intervale mai scurte.
– Se introduce suplimentar linia M21 S, care să întoarcă în sensul giratoriu de pe strada Ioan Rus și să preia călătorii suplimentari de la stațiile Tăuțiului – Muncitorilor – Avram Iancu, în orele de vârf.
– Se introduce o stație suplimentară pe str Cetății în apropierea sensului giratoriu de pe str. Ioan Rus cu plecări la 6:24 – 6:30- 6:35- 6:40.
„Toate aceste aspecte sunt analizate și vor fi monitorizate constant pentru a le verifica eficiența, cu scopul de a îmbunătăți gradul de deservire a populației în condițiile generale de trafic de pe drumul Național DN1 E60 și în întreaga zonă metropolitană. Facem apel la folosirea în număr cât mai mare a mijloacelor de transport în comun. Le mulțumim partenerilor noștri de la CTP pentru implicarea lor în identificarea de soluții pentru optimizarea rutelor de autobus din Florești și întreaga zonă metropolitană”, a mai arătat primarul Bogdan Pivariu pe Facebook.
sursă foto: CTP

Nici un comentariu

Scrie un comentariu