Închide

O doctoriță chirurg din Cluj și-a publicat fluturașul de salariu pe Facebook: i-a crescut la 2.400 euro într-o lună. „Medicii au primit niste salarii decente începând cu aceasta lună, așa încât de acum, dragi colegi, atunci când întindeți mâna după plic, uitați-vă în ochii celui din față”

Uncategorized by Actual de Cluj - apr. 13, 2018 3 27824

Un chirurg clujean și-a publicat pe Facebook fluturașul de salariu: de la o lună la alta, salariul i s-a dublat, la aproape 2.400 de euro.
Anca Mureșan e medic primar chirurg la Institutul Regional de Gastroenterologie „Octavian Fodor” din Cluj-Napoca și și-a publicat fluturașul de salariu pe Facebook, ca să arate că într-adevăr salariile medicilor au crescut substanțial în ultima lună: câștigă 11.200 de lei, cu tot cu o gardă suplimentară într-o zi de sâmbătă. „Așa cum am spus, revin cu fluturașul pe care l-am primit azi. Acesta este venitul meu net pe martie 2018, salariu+ 1 gardă suplimentară de sâmbătă: 11.242 Ron.
Ținând cont că am postat de curând că venitul meu pe luna trecută a fost de 6065 Ron, nu pot să nu spun că venitul meu aproape s-a dublat. Este un pas inainte, sunt încă multe de făcut și corectat, însă nu putem fi ipocriți și să nu recunoaștem măririle acordate”, a notat aceasta.
Postarea doctoriței a stârnit o întreagă dezbatere după ce a fost distribuită de zeci de persoane. Aceasta a relatat cum în urmă cu câteva zile fiica unei paciente operate de ea a insistat să-i înmâneze doctoriței o sumă de bani, „o mică atenție”. „Am intrebat-o câți ani a muncit mama și câți bani a plătit pentru asigurările de sănătate, pentru ca atunci când va avea nevoie de servicii de sănătate să le primească gratuit… 28 de ani grei de muncă, acum cu o pensie de 500 Ron, vroia să mă plătească. Nu mai merge așa…datoria statutului român este să își respecte cetățenii, medicii au primit niste salarii decente începând cu aceasta lună, așa încât de acum, dragi colegi, atunci când întindeți mâna după plic, uitați-vă în ochii celui din față”.

 

3 comentarii

  1. „Medicii au primit niste salarii decente, începând cu aceasta lună, așa încât de acum, dragi colegi, atunci când întindeți mâna după plic, uitați-vă în ochii celui din față si vedeti daca mai este cazul sa-l luati”.

  2. Frumoase salarii,le meritati dar,cati vor renunta la spaga? Chiar credeti ca vor renunta toti la spaga? Eu unul nu cred, pentru ca aveti colegi care,indiferent cat primesc,te examineaza de la distanta, nici nu apuci sa spui nimic sau,sa discuti ce te-a adus la medic,ca gata,te-a consultat si te-a si expediat. Cam asa se prezinta consultatiile in spitalul unde am fost la un control al unei fracturi. Tipul acesta de medici,credeti ca va dispare?Eu,nu cred, pentru ca noi romanii,indiferent de ce salarii vom primi,tot nu suntem multumiti.

Scrie un comentariu

Articole similare