Închide

O comună din Cluj e prima din România unde e reinstituită carantina

SănătateTop News by Actual de Cluj - aug. 25, 2021 0 415

foto Primăria Mărgău

O comună din Cluj e prima din România unde sunt reinstituite măsurile de carantină, după ce aici incidența infecției cu coronavirus a ajuns la nu mai puțin de 12,4 la mia de locuitori.

E vorba mai exact de o incidență de 12,39 la mie, aproape dublă față de cea din urmă cu câteva zile, când aici au fost reinstituite primele măsuri restrictive după depășirea pragului critic de 3 cazuri la mie. În cifre, însă, e vorba de doar 20 de cazuri active de infecție confirmate în ultimele două săptămâni, căci comuna are o populație de doar 1.614 locuitori. Chiar și așa, azi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a dispus ca populația să nu mai iasă din casă între orele 22 și 5, cu unele excepții ca naveta la locul de muncă sau deplasarea pentru asistență medicală. Operatorii economici nu mai pot avea activitate după ora 18, cu excepția farmaciilor, benzinăriilor, transportul rutier de persoane și mărfuri, ori livratorii la domiciliu. Dacă există, sălile de sport din comună vor fi închise.

Facem mențiunea că decizia a fost adoptată de toți cei 44 de membri ai CJSU care și-au manifestat votul, în unanimitate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare