Închide

Licitație pentru continuarea lucrărilor pe strada Eroilor din Florești, arteră de pe care floreștenii se plâng că fac o oră și jumătate cu autobuzul până în Cluj-Napoca

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 25, 2021 0 370

Licitația pentru continuarea lucrărilor de modernizare pe strada Eroilor din Florești urmează să se lanseze în circa o lună de zile, după cum a anunțat primarul Bogdan Pivariu. Floreștenii s-au plâns anul acesta în luna mai că le-a luat o oră și 20 de minute de pe Eroilor până la intrarea în Cluj-Napoca, cu autobuzul, mai ales având în vedere șantierul de pe respectiva stradă. Constructorii care se ocupau de șantier au decis la începutul anului să rezilieze contractul după ce Primăria nu s-ar fi achitat de obligații contractuale. De atunci șantierul este conservat în stadiul lăsat de constructori iar traficul se derulează anevoios.

 

„Am primit de curând adresa de la minister prin care ni se permite să adăugăm o bandă în plus. Am avut multiple discuții cu cei de la minister, pentru că este un proiect finanțat pe fonduri guvernamentale și am primit acceptul acestora pentru a putea modifica proiectul și a pune noi benzi. În acest moment se desfășoară Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI), documentația care stă la baza licitației, urmând ca probabil în cel mult 30 de zile să fie finalizată, iar atunci să scoatem la licitație pentru proiectare și execuție”, a declarat primarul Bogdan Pivariu la ZIUA LIVE

Pivariu a mai anunțat că strada Eroilor va trece de la două la trei benzi de circulație, va avea piste de biciclete, trotuar, alveolă, zonă verde. De asemenea, vor fi plantați și pomi unde locul va permite.

Primarul din Florești a mai estimat că noua licitație s-ar putea finaliza până în decembrie, iar în 2022 strada va fi complet modernizată.

În luna ianuarie, firma Construcții Napoca, responsabilă cu lucrările de pe strada Eroilor, a reziliat contractul cu Primăria Florești.

De fapt, Primăria Florești a fost cea care nu și-a respectat obligațiile contractuale și nu a suportat relocarea rețelelor descoperite pe șantierul de pe strada Eroilor.

Societatea Napoca Construcții a fost îndreptățită să rezilieze contractul din acest motiv și nu trebuie să achite Primăriei vreo penalitate, se arată într-o decizie a Tribunalului Specializat Cluj.

Primarul Pivariu a dat societatea de construcții Napoca în judecată, după ce aceasta a decis să rezilieze contractul pentru modernizarea străzii Eroilor din Florești. Inițial, primarul a mers de mai multe ori pe șantierul de modernizare și s-a filmat pentru a se arăta revoltat că societatea Napoca nu lucra pe șantier sau a ținut să spună că s-au constatat nereguli și s-au aplicat penalități de peste 1,2 milioane de lei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu