Închide

Numele U Cluj rămâne blocat. Echipa din liga a patra nu-l poate înregistra

SportTop News by Catalin Suciu - nov. 03, 2016 0 1235

Primăria și Universitățile clujene au pus bazele unui proiect comunitar în vară, prin care să participe activ la relansarea clubului de fotbal U Cluj.

Fost societate comercială, cea administrată de Marieta Anastasescu, e încă deținătoarea numelui U Cluj, iar echipa înscrisă în această toamnă în liga a patra funcționează sub denumirea A.C.S.F Alb-Negru al Studenților Clujeni. Dacă vreți, numele U Cluj nu există astăzi scriptic în fotbalul românesc , decât la nivel declarativ, ca un acronim, ca substitut. Motivul ține de legislația din România.

Cum numele U Cluj era utilizat de fosta societate, acesta nu mai poate fi înregistrat până când societatea intrată în faliment nu dispare, nu este radiată. SC. FC Universitatea Cluj, echipa din liga a doua din sezonul trecut a intrat în procedură generală de faliment, dar aceasta poate dura și un an de zile, poate chiar mai mult. Iar atâta timp cât societatea nu se radiază, nici primăria din Cluj nu poate înregistra echipa în nici o competiție sportivă cu numele U Cluj.  Până când? Depinde.

Explică Marieta Anastasescu. ‘La societățile comerciale nu e permis să existe același nume. Echipa din liga a patra știu că e asociație sportivă și probabil că legea e aceeași și în acest caz, din moment ce se utilizează denumirea cu care este înregistrată (A.C.S.F Alb-Negru al Studenților Clujeni). Se va putea folosi U Cluj abia după ce fosta societate e radiată. Până nu dispare ca persoană juridică, ca denumire…Oricum, e deschisă procedura de faliment, se fac verificări, dar lucrurile acestea durează. Poate peste un an, nu știu să vă spun. Radierea nu se face de pe o zi pe alta, e un faliment cu termene, e o procedură obișnuită. Toate bunurile rămase se inventariază, apoi au loc licitații”, a declarat Marieta pentru actualdecluj.ro.

 

CITIȚI ȘI: SPECIAL Supraviețuitorii. Povestea revoluției din fotbalul românesc

Fanii lui U pot deveni oficial membri ai clubului. Cât costă cotizația anuală și ce beneficii au suporterii

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.