Închide

Fanii lui U pot deveni oficial membri ai clubului. Cât costă cotizația anuală și ce beneficii au suporterii

SportTop News by Catalin Suciu - nov. 01, 2016 2 3815

După modelul altor cluburi din străinătate sau din România, Universitatea Cluj lansează programul „socios” prin care suporterii pot contribui și financiar la activitatea clubului.

„Începând cu data de 03.11.2016, puteţi deveni membri ai clubului Universitatea Cluj, completând o adeziune şi achitând o cotizaţie anuală (pentru 2016, valoarea acesteia este de 100 de lei). Membrii primesc un card care atestă apartenenţa la FC Universitatea Cluj, participă activ la viaţa clubului, iau parte la Adunarea Generală şi sunt informaţi periodic în legătură cu activitatea clubului”, a anunțat U Cluj pe pagina oficială de facebook.

Cum poți deveni membru:

VARIANTA A
La standul clubului din Iulius Mall, etaj 1, unde se poate completa adeziunea şi achita pe loc cotizaţia, cu cardul sau în numerar.

VARIANTA B
Pasul 1 – Consultă AICI Regulamentul privind statutul de membru susţinător al F.C. Universitatea Cluj.
Pasul 2 – Descarcă AICI (pdf).
Pasul 3 – Completează şi semnează adeziunea.
Pasul 4 – Achită cotizaţia (prin ordin de plată sau transfer bancar) în contul RO09 BTRL RONC RT03 5637 7301, deschis la Banca Transilvania Cluj pe numele Asociaţiei Club Sportiv de Fotbal Alb-Negru a Studenţilor Clujeni, precizând pe documentul de plată “Cotizaţie membru F.C. Universitatea Cluj”.
Pasul 5 – Trimite adeziunea semnată, însoţită de dovada plăţii, pe e-mail contact@fcuniversitateacluj.ro sau prin poştă, la adresa: Cluj Arena, Aleea Stadionului nr. 2, Cluj-Napoca, jud. Cluj, menţionând pe plic “Pentru F.C. Universitatea Cluj”, mai precizează clubul.

După aprobarea adeziunii de către Comitetul Director, veţi fi notificat(ă) şi veţi putea ridica, de la standul nostru din Iulius Mall, cardul care atestă calitatea de membru al F.C. Universitatea Cluj.

Membrii susținători vor participa activ la activitatea clubului de fotbal, vor beneficia de anumite facilități și vor putea chiar să voteze anumite decizii. Drepturile și obligațiile membrilor AICI

Modelul Poli

Politehnica Timișoara, echipa înființată de suporteri din Liga a V-a și susținută de diverși sponsori locali până în liga a II-a, acolo unde evoluează acum, au implementat o strategie similară. “Într-un oraș al premierelor, alături de un club ce își dorește a fi o premieră pentru tot ceea ce înseamnă sportul românesc, dorim să reinventăm împreună conceptul de societate sportivă. Pe lângă beneficiile de mai jos, vă oferim posibilitatea de a veni şi a ne ajuta să schimbăm împreună mentalitatea colectivă cu privire la ce înseamnă un club de fotbal şi relația suporterului față de echipa iubită. Devino acum membru cotizant și pune umărul la clădirea Politehnicii curată și mândră, așa cum ne-o dorim cu toții!“, e anunțul conducerii Politehnicii pentru susținătorii săi. Clubul are semnate parteneriate cu zeci de firme și branduri timișorene prin care, de exemplu, dacă ajungi membru cotizant, beneficiezi de reduceri substanțiale la produsele lor.

Pentru sezonul competiţional 2016 – 2017 s-au stabilit patru tipuri de membri cotizanți: Junior – 100 de lei/sezon dedicat tinerilor poliști până în 23 de ani, Viola – 200 de lei/sezon pentru violeții de toate vârstele, Gold – 500 de lei/sezon pentru cei ce vor să se implice mai mult și Platinum – 1000 de lei/sezon pentru cei privilegiați la meciurile echipei de pe teren propriu. În funcție de cardul pentru care optezi, beneficiezi de diverse facilități. La Poli există și un magazin online bine pus la punct, de unde îți poți comanda produse cu însemnele clubului, de la tricouri, la fulare și alte accesorii, iar toţi membrii primesc în momentul achitării cotizaţiei o legitimaţie și au drept de vot la Adunarea Generală a Membrilor Cotizanți organizată anual pentru a vota președintele clubului.

În liga a III-a, anul trecut, Politehnica Timișoara avea 259 de membri cotizanți, potrivit documentelor oficiale, iar cuantumul sumelor strânse a ajuns la 89.653 de lei, în jur de 20.000 de euro.

CITIȚI ȘI: SPECIAL Supraviețuitorii. Povestea revoluției din fotbalul românesc

2 comentarii

  1. Poți fi un fan al echipei FC Universitatea atunci când ea există și cu numele, actuala echipă din Liga a IV-a având o altă denumire. Să se spună clar ce s-a întâmplat cu echipa „Walter”, este în faliment sau încă nu, unde sunt palmaresul și sigla. Noua echipă se poate numi „U” sau încă nu ? Sunt lucruri care ar trebui clarificate pentru suporterii aceștia minunați. Sper să nu se numească FCUC ( „model” Becali )… Așteptăm ca înscrisul „U” să nu mai apară doar pe tricourile jucătorilor, Alma Mater are nevoie de această literă de suflet.

  2. Nu asa se devine membru cotizant al unui club de fotbal.
    Conducerea clubului trebuie sa faca un plan clar care sa fie desbatut alaturi de fani.
    E nevoie sa se stie clar cine administreaza cotizatiile si cum se vor folosi banii.
    E nevoie sa cunosti obligatiile si avantajele si de asemenea sa sti cand poti sa iesi din contract daca crezi ca nu mai merita sa fi membru. Este de asemenea necesara o comisie a membrilor care sa verifice cursul si folosirea sumelor provenite din cotizatie. Pana nu se vor stabili reguli clare,nu merita sa devi membru cotizant la U.

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.
  • Articole similare