Închide

Numărul turiștilor care au ajuns la Cluj într-o singură lună, în august, a depășit pragul de 60.000 pentru prima dată în ultimii doi ani

Economie by Actual de Cluj - oct. 19, 2021 0 114

Numărul turiștilor care au ajuns la Cluj într-o singură lună, în august, a depășit pragul de 60.000 pentru prima dată în ultimii doi ani, după cum arată datele statistice.
În Cluj au ajuns, în august, un număr de 60.377 de turiști, cei mai mulți din ultimii doi ani, în condițiile în care această industrie a fost puternic afectată, în toată lumea, de pandemia de coronavirus.

Sunt cu peste zece procente mai mulți turiști decât în luna precedentă și de 1,6 ori mai mulți decât în luna august a anului trecut. De departe cei mai mulți turiști care ajung în Cluj sunt români – peste 85%. Numărul înnoptărilor din această lună e de peste 110.000 – deci în medie fiecare turist a rămas la Cluj două nopți.
Cel mai mare număr de turiști din ultimii ani a fost înregistrat în august 2019, înainte de pandemie și în luna când Clujul găzduiește cel mai mare festival din România, Untold – atunci au ajuns la Cluj peste 72.600 de persoane. În acest an statistica din august nu e influențată de prezența la festival, căci acesta a fost organizat în septembrie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu