Închide

Numărul cazurilor noi de infecție depistate zilnic în Cluj crește considerabil, doar de ieri până azi în județ au fost depistate peste patru sute de cazuri noi, cele mai multe din provincie

SănătateTop News by Actual de Cluj - mart. 22, 2022 0 418

Numărul cazurilor noi de infecție depistate zilnic în Cluj crește considerabil, doar de ieri până azi în județ au fost depistate peste patru sute de cazuri, și azi de departe cele mai multe din țară după București, dublu față de ziua anterioară.
E vorba mai exact de 463 cazuri de infecție depistate de ieri până azi în Cluj, de departe cele mai multe din provincie, doar în București au fost depistate mai multe în acest interval, peste 1.200. Clujul e urmat de Timiș, cu 436 de cazuri de infecție depistate în ultimele 24 de ore. Sunt singurele județe din țară care raportează peste trei sute de cazuri noi în acest interval. Cu o zi înainte, luni, au fost depistate în Cluj sub două sute de cazuri noi de infectare, dar aceasta și pentru faptul că perioada a inclus și jumătate din ziua de duminică, zi când numărul testelor de depistare a infecției e considerabil mai mic decât într-o zi obișnuită.
Cu acestea, numărul total al cazurilor de infecție depistate în Cluj în acești doi ani de pandemie ajunge la peste 155.000, de altfel Clujul e singurul județ din țară care depășește pragul de 150.000 de infecții depistate în cei doi ani de pandemie.
Mai menționăm, rata de infectare, de 5,31 cazuri la mie în Cluj, e a doua cea mai ridicată din țară, depășită doar de cea din Capitală, 6,51 cazuri la mie.

În ultimele 24 de ore în țară au fost înregistrate 5.140 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, cu peste 2.900 mai multe decât în ziua anterioară. Peste șase sute dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu