Închide

50 de incendii de vegetație în 3 zile la Cluj, sute de hectare mistuite. Pompierii din Cluj: ”solicitările privind incendiile scăpate de sub control sunt în continuare în creștere”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mart. 22, 2022 0 336

Sătui să alerge după incendii de vegetație care numără cu zecile în fiecare primăvară, pompierii din Cluj atrag atenția că doar în ultimele trei zile au fost nevoiți să intervină la nu mai puțin de 50 de astfel de incendii după ce flăcările au scăpat de sub control.

”Solicitările privind incendiile scăpate de sub control sunt în continuare în creștere, iar pericolul de extindere a acestora la casele de locuit și la diverse bunuri materiale este ridicat, în continuare, în această perioadă”, explică Inspectoratul pentru Situații de urgență. Astfel, peste 400 de hectare de terenuri de vegetație uscată au fost pârjolite în ultimele zile, iar în cele mai multe cazuri, persoanele care aprind focul părăsesc locul faptei, fără a se asigura că flăcările sunt stinse sau nu sunt purtate de vânt la proprietățile aflate în
vecinătăți sau în pădure, dacă aceasta e în vecinătate.

”Deși incendiile de vegetație par situații ușor de gestionat, intervenția  pompierilor este necesară în aceste cazuri pentru a evita extinderea flăcărilor la zonele împădurite, imobilele sau bunurile materiale aflate în apropierea terenurilor aprinse și apoi lăsate nesupravegheate. Drept dovadă, majoritatea incendiilor de vegetație au drept cauză probabilă utilizarea focului deschis de către persoane neidentificate”.

Igienizarea terenurilor agricole de resturile vegetale și a miriștilor se poate realiza numai după obținerea permisului de lucru cu focul, document care se eliberează de către Șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, constituit la nivelul autorităților publice locale sau persoana desemnată în acest sens. Persoanele care nu obțin acest permis de lucru cu focul sau nu respectă regulile de prevenire a incendiilor pe timpul acestor lucrări de igienizare riscă să fie amendate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu