Închide

Numărul angajaților din Cluj a scăzut cu peste două mii într-un an, în februarie au fost cel mai mulți salariați din aprilie 2020 până în prezent

Economie by Actual de Cluj - apr. 15, 2021 0 88

Numărul angajaților din Cluj a scăzut cu peste două mii într-un an, arată datele Direcției Județene de Statistică.
Numărul salariaților era la sfârșitul lunii februarie de peste 261.300 de persoane în Cluj, cu peste 2.300 mai puține decât în luna corespunzătoare a anului trecut. În schimb, arată datele instituției, sunt cu peste opt sute mai mulți decât în luna precedentă, ianuarie. Este cel mai mare număr de angajați înregistrat din aprilie anul trecut și până în prezent.

Salariile medii brute din Cluj au crescut cu peste o sută de euro într-un an, în medie, arată datele instituției. Astfel, câștigul salarial mediu brut a fost în luna februarie de 6.442 lei, la aproximativ același nivel cu cel din luna precedentă, ianuarie, dar cu peste 500 de lei mai mult față de luna februarie a anului trecut. În ce privește salariile medii nete, acestea au fost în Cluj, în același interval, de aproape 4.000 de lei, în creștere modestă față de luna anterioară, 13 lei, și cu peste trei sute de lei mai mare față de aceeași lună a anului trecut.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare