Închide

Numărătoare de Cluj: 1.500 de apartamente noi în acest an. IT-ul alimentează piața imobiliară

EconomieTop NewsUncategorized by Kristina Reştea - nov. 17, 2015 0 1204

 

După ce și-a vândut compania către gigantul japonez NTT Data, antreprenorul Daniel Metz, fondatorul furnizorului de servicii și soluții software EBS România, intră pe piața imobiliară. Acesta va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea unui proiect rezidențial, a anunțat azi compania care va gestiona vânzarea locuințelor. Proiectul se ridică pe axa care leagă centrul orașului de cel mai mare cartier al Clujului, Mănășturul, și va fi dezvoltat în parteneriat cu Coratim Grup, care a construit mai multe blocuri în ultimii ani în Cluj-Napoca. Stocul de locuințe noi e în creștere: în acest an se vor finaliza din fonduri private aproximativ 1500 de unități noi în Cluj-Napoca și Florești, potrivit datelor agenției imobiliare care se ocupă și de proiectul EBS-Coratim. Chiar Coratim are la rândul său un alt proiect de blocuri, care mai aduce pe piața locală 80 de apartamente.

”Piața rezidențială din Cluj Napoca a înregistrat o creștere semnificativă în 2015, pe fondul revenirii cererii pentru locuințe noi din partea tinerilor care lucrează în numeroasele companii care și-au dezvoltat activitatea în regiune. Estimăm că în acest an se vor finaliza din fonduri private aproximativ 1500 de unități noi în Cluj Napoca și Florești, mai mult decât dublu comparativ cu anul anterior”, a declarat Anamaria Burcă, managing partner Coldwell Banker Transilvania, consultantul și agentul de vânzare al Contemporano, proiectul dezvoltat de EBS. Ansamblul va fi format din 73 de apartamente cu una, două și trei camere, amplasate în două imobile cu cinci și respectiv șase etaje. Ansamblul rezidențial se situează în zona semicentrală din Cluj Napoca și, după cum spun agenții imobiliari: „în apropierea Parcului Babeș, Parcului Central Simion Bărnuțiu și Cluj Arena”. Mai precis, blocurile se ridică pe un teren de pe Calea Mănăștur, a menționat Daniel Dumitraș, asociat în Coratim. „E o investiție a celor de la EBS și noi gestionăm proiectul”, a menționat acesta.

Suprafețele locuințelor din cadrul noului ansamblu variază între 36 și 80 de metri pătrați utili. Prețurile pornesc de la 47.997 de euro cu TVA inclus pentru apartamentele cu o cameră, de la 63.022 de euro cu TVA inclus pentru apartamentele cu două camere și de la 65.500 de euro cu TVA inclus pentru apartamentele cu trei camere. Proiectul va include spații comerciale la parterul imobilelor, locuri de joacă pentru copii și spații verzi, susțin reprezentanții dezvoltatorilor. „Aceasta este prima fază a proiectului”, a completat reprezentanta Coldwell Banker Transilvania.

Daniel Metz este CEO-ul și fondatorul furnizorului de servcii și solutii software EBS România, companie achiziționată în 2013 de către grupul japonez NTT Data, grup cu afaceri anuale de peste 12 miliarde de euro și peste 76.000 de angajați la nivel mondial. EBS România are aproximativ 800 de angajați în biroul său din Cluj Napoca. Coldwell Banker Transilvania este biroul local al Coldwell Banker Affiliates of Romania și agentul de vânzare al proiectelor rezidențiale Contemporano și Riviera Luxury Residence, ambele din Cluj Napoca. Asociații de la Coratim au dezvoltat deja mai multe apartamente în Cluj și au acum în lucru un proiect în Borhanci. Compania a renunțat deocamdată la un proiect de case plănuit pe strada Romul Ladea, însă are în lucru un ansamblu de apartamente. „Avem în lucru un proiect de patru blocuri, de câte 20 de apartamente. Primele două sunt aproape gata, sperăm să fie finalizate până la sărbătorile de iarnă, iar în mai-iunie să fie închis proiectul. Din primele 40 de apartamente sunt acum vândute 18, deci aș zice că anul acesta piața a mers chiar surprinzător de bine”, a spus Dumitraș. Prețurile sunt de 1000-1150 de euro/mp.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.