Închide

Nu există un cadru legal care să le permită românilor să nu plătească factura la energie și să nu mai aibă penalități, a avertizat Cîțu

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - ian. 14, 2022 0 53

Liderul PNL, Florin Cîțu a avertizat joi seara că deocamdată nu există niciun cadru legal care să le permită românilor să nu plătească factura la energie sau gaze şi să nu aibă penalităţi. Liderul PNL a explicat că mai întâi trebuie inițiat cadrul legal care să plafoneze facturile, dar deocamdată în coaliția de guvernare n-a existat nicio discuție concretă.

„Nu există un cadru legal şi nu a fost trecută nicio ordonanţă de urgenţă care să le permită românilor să nu plătească factura şi să nu mai aibă penalităţi. (…) Eu sper să vină cu un cadru legal, pentru că altfel această afirmaţie nu este susţinută de niciun cadru legal şi atunci îi îndemnăm pe români să încalce legea, ceea ce nu este corect. (…) Trebuie să fim foarte atenţi aici. Dacă Executivul vine cu un cadru legal nou, cu o ordonanţă de urgenţă prin care va spune că se interzice debranşarea în această perioadă, pentru că am făcut-o şi noi în stare de urgenţă, sau nu se plătesc penalităţi la facturi nu ştiu câte luni sau permitem ca facturile să fie plătite până în septembrie, pentru că asta este iarăşi o soluţie pe care putem să o facem după ce avem compensare ş.a.m.d. şi dacă există încă oameni care au probleme, trebuie să le permitem să plătească factura pe o perioadă mai lungă de timp”, a afirmat Cîţu la Antena 3, conform g4media.ro

Cîțu a mai spus că posibil ca saptămâna viitoare să se inițieze o discuție în coaliție și să se propună soluții care să poată fi suportate de buget.

„Vom avea o discuţie în coaliţie zilele următoare. (…) Este o măsură care vine în afara programului de guvernare. Este o măsură nouă şi atunci trebuie să venim în coaliţie, pentru că aş vrea să ştiu – şi aici nu este o critică -, dar aş vrea să nu mai aruncăm pe piaţă tot felul de soluţii care au un impact asupra bugetului foarte mare, fără să venim şi cu soluţii de finanţare”, a spus liderul PNL.

Florin Cîţu a făcut apel la calm în rândul colegilor din coaliţie şi a solicitat mai mult pragmatism şi mai puţină discuţie pe reţelele de socializare în privinţa măsurilor pentru creşterea preţurilor la energie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu