Închide

Noul sediu al Academiei de Muzică din Cluj, în locul fostului viitor spital din Mănăștur, e aproape gata, anunță constructorul

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mai 15, 2024 0 199

Noul sediu al Academiei de Muzică din Cluj, în locul fostului viitor spital din Mănăștur, e aproape gata, anunță constructorul.

Astfel, la această oră se lucrează la compartimentarea sălii de spectacole iar mare parte dintre corpurile clădirii sunt aproape finalizate, lucrându-se la finisaje. ”La nivelul sălii de spectacole, suntem în plin proces de execuție a compartimentărilor și de aplicare a tratamentelor acustice necesare, iar în paralel, ne ocupăm de realizarea traseelor pentru ventilație, curenți tari și slabi, precum și a sistemelor de siguranță la incendiu”, arată SCC Erbașu, constructorul sediului. ”Corpul destinat universității, căminului studențesc, atelierelor și sălii de sport se apropie de finalizare, realizându-se până în prezent aproape toate finisajele, montajul pardoselii din piatră naturală și a parchetului, închiderea atât a tavanelor simple și casetate, cât și a tavanelor cu efect acustic. În spațiile destinate actului artistic, cât și în spațiile de repetiții și studiu individual, se lucrează activ la realizarea tratamentelor specifice: absorbante, difuzante, reflectante, menite să asigure parametrii acustici necesari”.
Următorii pași cuprind finisajele de detaliu și dotarea cu mobilier a spațiilor.

Lucrările includ amenajarea unei săli de spectacole cu o capacitate de peste 800 de locuri, dintre care 500 la parter, aproape 300 în balconul sălii și 44 în loji laterale. Clădirea ar urma să mai aibă o sală de orgă cu 144 locuri, un amfiteatru cu 160 locuri, un adăpost de protecție civilă la subsol și un cămin studențesc cu 56 de camere.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu