Închide

Nostalgici după Untold, mai mulți clujeni întreprinzători și-au scos la închiriat apartamentele pentru parada de 1 decembrie de la Alba-Iulia

Actualitate by Catalin Suciu - nov. 25, 2018 2 420

Un anume Costel, din Mănăstur, cere 2500 de euro pentru două nopți: „Noa binie, mă, undie mai stai cu atâta în Cluj? Io dau aparatamentu’ de 35 de metri pătrați și pot vini 8 oameni, de exemplu, primesc și animale, n-am treabă. Stau sus, pă Mehedinți, acolo undie-i pădure, aier curat, undie mai prinzi tu așe ofertă, spunie tu! În plus, una-două ajunji la Alba-Iulia, îs numa 100 die kilometri,  di ce-ai mere să stai acolo când poți ședie aci la noi, la Cluj”, explică bărbatul, care în vară a reușit performanța să-și dea apartamentul cu o cameră pe 10.000 de euro unor turiști veniți la Untold.

Sabadâș,care stă în Groapă în Mărăști, pe unde trece trenul, clujean din tată în fiu, plusează și oferă două camere cu baie, cu duș cu tot inclus în preț, la 4000 de euro, tot pentru două nopți.

„Domle’, chiar amu m-o sunat doi că vor să vie și-amu tot dau telefoane pă la rudie să mă primească, le-am zis că le dau și lor ceva, un 50 de euro. Io cer puțîn și cabina die duș îi inclusă în preț. Vecinu de la 8 are 3 camere și vrea 6999 de euro, la ofertă. Nu trece nici un tren pe-aci, îi prost înțeleasă tătă treaba. Tătă lumea credea că-i trenu, da de fapt îi un alt vecin de-a meu, domnu’ Mărghitaș, care când se îmbată face ca trenu, în joacă.”

Un clujean și mai șmecher, dețințător a mai multor imobile, susține că parada de la Alba-Iulia de 1 decembrie, va avea loc, de fapt, la Cluj. „Persoană fizică, dau spre închiriere apartamente mobilate și utilate, pentru pretențioși, cu frigider, baie, covor persan și răpirea din Serai, zonă bună, la un pas de centru, între Lacuri,  de unde veți avea o panoramă superbă cu defilarea de 1 Decembrie. 6000 de lei pentru două ore, un preț bun, ca la Cluj”, descrie antreprenorul oferta cu care speră să strângă niște mărunți, că tot vin sărbătorile.
„La Alba nu mai e paradă,  s-o mutat la Cluj”, a mai spus el. Peste doi ani când va intra în pensie, întreprinzătorul clujean ne-a mărturisit că își va vinde un apartament din cele 9 deținute în Cluj, iar cu banii încasați va merge la Zalău, unde va construi o fabrică de chereastea, o vilă cu piscină, iar restul îi va lăsa moștenire la nepoți și strănepoți.

Notă: Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare

Citiți și:

10 lucruri despre Târgul de Crăciun din Cluj

 

 

2 comentarii

  1. Catalinas, nu trebuie sa te mire, astia is in stare sa inchirieze apartamente si pentru gay fest daramite pentru retragerea cu torte.N-am inteles niciodata unde se retrag cu tortele.

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.