Închide

Nicolas Cage, în fața publicului TIFF. Cele mai tari declarații ale actorului american

ActualitateTop News by Catalin Suciu - iun. 02, 2019 2 475

Invitat la o sesiune deschisă publicului la TIFF,  Nicolas Cage a povestit mai multe amănunte din carieră și din viața sa. La final, actorul a răspuns și câtorva întrebări venite din public.

Iată câteva dintre cele mai interesante declarații:

* Eu nu mă consider un maestru. Trebuie să rămâi mereu un student. Pentru aceia care ne petrecem viațile în cinema, trebuie să-ți păstrezi mintea limpede, nu-ți fie frică de eșec, de risc, încearcă mereu noi experiențe. Eu învăț întotdeauna Eu nu consider că am o carieră, ci că muncesc.

*Când aveam 7-8 ani nu mă gândeam să fiu actor, ci îmi plăcea televiziunea. Voiam să zbor cu covorul meu fermecat din sufragerie în televiziune, să evadez din camera cea mare. Am fost un norocs fiindcă am crescut într-o familie în care s-a pus mereu accentul pe artă. Tatăl meu a fost profesor de literatură și era foarte interesat de cinema. Am crescut cu verișorii mei și cu unchiul meu (Francisc Ford Copolla), am fost binevuvântat. Am simțit mereu presiunea numelui Copola. În acte, pe pașaport  pe mine și acum mă cheamă Copola, iar Cage e numele de scenă.  

*Am încercat la un moment dat să-mi număr filmele, dar am pierdut numărătoarea. Cred că ar trebui să fie peste 100, nu știu exact.”  

*Living Las Vegas (a luat Oscarul pentru cel mai bun rol masculin) era un film atât de întunecat, încât nu voia nimeni să-l facă, nici măcar companiile independente. A venit agentul meu și mi-a spus: <<Nick, ăsta e răspunsul tuturor rugăciunilor tale!>> Iar faptul că mi-a spus lucrul acesta, spune foarte multe despre el. Am luat Oscarul, sigur, nu m-am așteptat, dar l-am primit cu mândrie. Gary Oldman spunea să nu refuzi niciodată  aplauzele publicului. Le-am primit și sunt mândru.”

*Cristophfer Nolan  e un director cu care n-am apucat să lucrez, și mi-ar plăcea, iar Dunkirk e capodoră.  Mi-ar plăcea să joc cu Al Pacino, e nemaipomenit, iar Jack Nicolson e un erou.

* Citiți cât mai mult, atunci când aveți timp. Mie-mi place foarte și îmi pare rău că în ultima perioadă nu prea mi-a permis timpul. Cititul îți stimulează toate simțurile și toată imaginația. 

*Viața mea e ca un circ, ca o caravană de circ. Sunt mereu plecat, călătoresc pe distanțe foarte mari, iar când sunt liber, stau acasă cu familia mea. Citesc, ne uităm la filme, lucruri obișnuite. Îmi place și mâncarea sau un pahar de vin bun. 

*Nu-mi place celebritatea, nu-mi place să fiu văzut, n-am facebook, n-am instagram, dar sunt conștient de toate tendințele. Iar dacă cultura internetului mă face azi să fiu relevant, atunci o accept.” 

*Într-un rol, mi-a spus Davyd Lynch, e neapărat să te distrezi, să te simți bine, pentru că dacă tu nu o faci, nici publicul n-o va face

2 comentarii

  1. […] Nicolas Cage, în fața publicului TIFF. Cele mai tari declarații ale actorului american. „ Eu nu mă consider un maestru. Trebuie să rămâi mereu un student. Pentru aceia care ne petrecem viațile în cinema, trebuie să-ți păstrezi mintea limpede, nu-ți fie frică de eșec, de risc, încearcă mereu noi experiențe. Eu învăț întotdeauna Eu nu consider că am o carieră, ci că muncesc.” „Nu-mi place celebritatea, nu-mi place să fiu văzut, n-am facebook, n-am instagram, dar sunt conștient de toate tendințele. Iar dacă cultura internetului mă face azi să fiu relevant, atunci o accept”, sunt cuvintele lui Nicholas Cage conform Actual de Cluj. […]

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.