Închide

Nici daca-i gratis nu se parchează. Eficiență zero pentru parkingurile subterane

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 27, 2015 1 772

A dat soarele, s-a deschis sezonul de nunți și plimbările în Parcul Central. Așa că, zona s-a umplut de mașini. La finalul săptămânii s-a parcat peste tot, atât pe aleea Stadion, cât și pe Geroge Coșbuc sau pe Splaiul Independenței, bineînțeles în locuri neautorizate. În timp de două parkinguri cu 700 de locuri aferente complexului sportiv stadion-polivalentă zac goale.

Stadionul și polivalenta au adus în oraș peste 700 de locuri de parcare de care, atunci când nu sunt meciuri sau evenimente, se poate dispune. Ca soluție de degrevare a zonei centrale și de suplinire a necesarului de parcări. De cealaltă parte, există o cerere foarte mare de locuri de parcare, mai ales că în zona unor instituții aflate în proximitatea ansamblului sportiv (Opera Maghiară sau Universitatea Tehnică) nu sunt suficiente locuri de parcare care să satisfacă fie angajații, fie vizitatorii.

În terorie, parcările ar trebui să fie folosite, mai ales că accesul în parkingul de la polivalantă este, deocamdată gratuit. În practică, atât sâmbătă cât și duminica străzile din vecinătatea parcului Central au fost sufocate de mașini. De exemplu pe Aleea Stadion se circula pe mijlocul străzii din pricina mașinilor parcate.

Consilierii locali au propus soluții de ieficientizare a parcărilor aferente complexului sportiv. Primăria clujeană a tăiat amenzi celor care parchează în locuri autorizate. Societatea care administreaza Sala Polivalenta a dat liber la parcarea în parking, tocmai pentru ca publicul să se obișnuiască să parcheze în respectiva parcare. La stadion, tariful nu este mai mare decât cel practicat pentru locurile de parcare supraterane taxate de primarie.

CITESTE SI

Liberalii „pur sânge” din Consiliul Local au pus piciorul în prag: parkingurile de la stadion și polivalentă trebuie eficientizate

Cu toate acestea, rezultatele se pot vedea cu ochiul liber.

Scrie un comentariu