Închide

Clujenii n-au fost civilizați nici cu amenzi. Primăria i-a tratat cu stâlpișori

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 15, 2015 1 992

Obișnuința pe care și-au format-o cei care merg în parcul central sau la locul de joacă de lângă stadion de a-și lăsa mașinile parcare pe aleiile și trotuarele din zonă, cu toate că la nici 100 de metri în parkingul de la sala polivalentă se parchează gratis, n-a putut fi eradicată nici cu miile de amenzi pe care poliția locală le-a aplicat celor care au parcat neregulamentar. Așa că primăria a îmbrățișat propunerea unui consilier local și s-a întors la stâlpișorii care blochează trotuarele.

11844981_10152869775561330_3807479867766200127_o
Aceștia au apărut săptămâna aceasta pe troturul de pe strada George Coșbuc, aferent parcului central. Stâlpișorii au fost solicitați încă din 8 mai de un consilier local, având în vedere că deși în zona parcului există doar la polivalentă și la Cluj Arena peste 700 de locuri de parcare în parkingurile subterane, șoferii preferă să parcheze pe trotuare, în buza parcului.

Mai mult, în parkingul de la polivalentă, de la darea sa în exploatare anul trecut, se poate parca gratuit.

CITEȘTE ȘI 

Nici daca-i gratis nu se parchează. Eficiență zero pentru parkingurile subterane

„Pe această porțiune de stradă, trotuarele sunt transformate zilnic în parcare, iar situația se agravează în weekend, când traficul pe stradă se desfășoară greu din cauza mașinilor parcate. Montarea stâlpișorilor pe porțiunea indicată ar rezolva măcar parțial problema parcării ilegale din zonă. Șoferii care doresc să parcheze în apropierea Parcului Central „Simion Bărnuțiu” au la dispoziție opțiunea parkingurilor subterane de la Cluj-Arena sau Sala Polivalentă. De câteva zile au apărut stâlpișori metalizi pe trotuarul cu parcul. Iar mașinile se înghesuiesc acum să parcheze pe celălalt trotuar, lângă locul de joacă pentru copii. Ar trebui și aici stîlpișori. Sper să nu treacă tot trei luni până vor fi montați”, a subliniat consilierul local Ioan Bildea, cel care a propus varianta stâlpișorilor.

Polițiștii locali au aplicat mii de amenzi în zona parcului central pentru parcări neregulementare, însă practica nu i-a descurajat pe clujeni. La finalurile de săptămână sau în zilele călduroase, parcul central e înconjurat de mașini parcate ilegal.

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare