Închide

News.ro: Fotografia unui bărbat cuprins de flăcări în timpul protestelor din Venezuela a câştigat World Press Photo Award 2018, cele mai bune fotografii de presă din lume, în iunie la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 13, 2018 0 134

Fotografia unui bărbat cuprins de flăcări în timpul protestelor din Venezuela, realizată de fotoreporterul Ronaldo Schemidt de la France Press Mexic, a câştigat World Press Photo 2018, premii care au fost acordate la Amsterdam, arată news.ro.
Fotograful venezuelean Ronaldo Schemidt a câştigat joi World Photo Press Award pentru imaginea sa impresionantă a unui protestar cuprins de flăcări în timpul ciocnirilor violente cu poliţia în timpul protestului faţă de preşedintele Nicolas Maduro la Caracas, în 2017.

Fotograful australian Patrick Brown a fost desemnat câştigător la categoria General News – Singles pentru „Rohingya Crisis”, o imagine cu corpuri ale refugiaţilor Rohingya care zac pe jos după ce barca cu care au încercat să fugă din Myanmar s-a răsturnat pe costa Bangladeshului. Din cele 100 de persoane aflate în barca răsturnată doar 17 au supravieţuit.

Concursul The World Press Photo of the Year, cel mai râvnit premiu de fotojurnalism din lume, onorează fotografii care au surprins imagini cu impact în timp ale evenimentelor sau problemelor de importanţă jurnalistică din anul precedent.

În 2018, juriul World Press Photo a ales şase nominalizaţi pentru premiul principal, păstrând pe lista scurtă fotografii la opt categorii – inclusiv o nouă categorie de mediu.

 

Fotografiile câştigătoare la „World Press Photo” vor fi prezentată într-o expoziţie itinerantă în 45 de ţări. În perioada mai – iulie, expoziţia va fi deschisă la Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca. În acesta din urmă expoziția va fi deschisă între 29 iunie și 22 iulie la Muzeul de Artă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu