Închide

Nemții de la Siemens își fac centru de cercetare de 3.000 mp în complexul tehnologic de la gară

Economie by Kristina Reştea - iun. 02, 2014 0 275

Liberty exterior

Compania germană din domeniul ingineriei și tehnologiei își face la Cluj un centru de Cercetare-Dezvoltare, în centrul tehnologic Liberty Technology Park, dezvoltat pe fosta platformă a fabricii Libertatea. Un departament al Siemens preia aici o suprafață totală de 3.000 mp, adică peste jumătate din suprafața livrată în prima fază a proiectului. Simens se mută aici în august.

„Noii clienți vor adăuga valoare nu doar conceptului nostru de parc tehnologic ci și dinamicei scene tech ce se dezvoltă în Cluj-Napoca în prezent. Acesta este un obiectiv pe care îl susțin: transformarea orașului Cluj-Napoca într-un pol al excelenței în domeniul IT”, a declarat Ion Sturza, președintele fondului de investiții Fribourg Capital, dezvoltatroul proiectului.

Prima etapă, inaugurată în urmă cu jumătate de an (în decembrie anul trecut) a ajuns acum să fie integral ocupată, cu opt companii-chiriașe: Halcyon Mobile, Recall, La Casa, Makronetz, Ecuson Studio, Spherik Accelerator, Tulemod și Siemens. Makronetz este o companie de software development, iar Ecuson Studio este un studio de branding, web design și web development de origine clujeană. Halcyon Mobile e o companie specializată în dezvoltarea și crearea de aplicații mobile pentru iOS și Android. Recall se ocupă cu managementul securizat al informațiilor, iar La Casa este primul chiriaș în zona de retail și leisure (restaurant cu terasă). Tulemod este un start-up ce fructifică ultimele inovații tehnologice pentru a reduce ineficiențele din fluxul de lucru al industriei modei prin folosirea animațiilor și a ilustrațiilor 3D.

Dezvoltatorii Liberty urmează să aleagă în luna iunie antreprenorul general pentru etapa a 2-a a proiectului. Această a doua fază ar trebui livrată la finele acestui an, au transmis reprezentanții companiei, și va lansa pe piață încă 13.000 mp de spații de birouri și servicii. Lucrările pentru faza a II-a a proiectului vor începe în luna iunie, au anunțat dezvoltatorii. „Până la 1 august 2014 faza 1 a parcului va fi ocupată în proporție de 100%. Companiile și-au arătat interesul sporit și pentru faza a doua, unde am semnat antecontracte pentru 30% din suprafață. Spațiile vor fi ocupate în decembrie 2014 și ianuarie 2015”, a declarat Nina Moldovan, CEO Liberty.

Liberty Technology Park Cluj este un parc tehnologic construit pe fosta pltafromă a fabricii Libertatea, din zona gării, cu spații de birouri destinate în special companiilor din domeniile IT&C și Cercetare-Dezvoltare. Parcul tehnologic este dezvoltat de Fribourg Capital. Cele mai importante proiecte de centre de afaceri aflate în acest moment în desfășurare la Cluj sunt The Office (dezvoltat de NEPI și Ovidiu Șandor, pe fosta plarformă Tricotaje Someșul, cu faza I recent inaugurată), Cluj Business Center (dezvoltat de Felinvest pe fosta platformă Feleacul, cu faza I lansată) și United Business Center (Iulius Group, în șantier).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.
  • Articole similare