Închide

Afacerile firmei cu care a lucrat Bene la Aeroport. Construcții Napoca și-a publicat raportul anual

EconomieRecomandarea redacției by Kristina Reştea - iun. 02, 2014 0 293

Pista inaugurata

Societatea Comercială de Construcții Napoca, controlată de omul de afaceri Ioan Bene, arestat în urmă cu câteva zile în cazul mitei de la CJ, a realizat în 2013 o cifră de afaceri de 111 milioane de lei și un profit de 9,6 milioane de lei, ambii indicatori cu minus față de anul precedent. Lucrările de la Aeroport au susținut business-ul Napoca în 2013, arată raportul de activitate al Consiliului de Administrației, transmis Bursei de Valori București și publicat vineri.

Cu 196 salariați, SC de Construcții Napoca a avut în exercițiul financiar 2013 o cifră de afaceri de 111 milioane lei și profit de 9,6 milioane de lei. Potrivit datelor Ministerului de Finanţe, compania a avut în 2012 afaceri de 114 milioane de lei şi un profit de 14,1 milioane, una dintre cele mai spectaculoase creșteri pe piața construcțiilor la vremea respecitvă, având în vedere că în anul precedent firma avea o cifră de afaceri de doar 14,6 milioane lei şi încheia anul 2011 cu pierderi de 8 milioane. Principalul obiectiv de construcții în derulare la final de de 2013 a vizat lucrări la Aeroportul Internațional Avram Iancu, pentru pista de decolare-aterizare și “lucrări adiacente”, se arată în raportul anual al companiei. Adică tocmai obiectivul la care se face referire în dosarul de corupție de la Consiliul Județean și în cercetările penale. Proiectul a susținut consistent activitatea companiei în 2013, potrivit raporului Consiliului de Administrație:

„În anul 2013, veniturile din activitatea de bază au rămas sensibil egale cu cele din 2012, în principal pe seama activității pe care o desfășurăm la Pista de Decolare-Aterizare Avram Iancu”, se menționează în document.

Alte lucrări importante ale companiei erau, la încheierea bilanțului 2013, cele pentru blocuri de locuințe ANL în Luduș, modernizări de străzi în Băișoara și cele pentru Centrul de Management Integrat al deșeurilor, obiectiv gestionat tot de Consiliul Județean. Raportul CA al SCC Napoca face referire și la condițiile dificile din piața construcțiilor. „Societatea comercială practică prețuri în funcție de evoluția de pe piața construcțiilor, uneori sub costuri, silită de împrejurări. Există perioade în care intrările de numerar sunt sub nivelul necesarului de ieșiri”, se precizează în raport. “Lichiditatea societății comerciale a fost afectată de criza economică din țară, cererea insuficientă pe piața construcțiilor, precum și de lipsa surselor de finanțare”, arată reprezentanții companiei. Datoriile care trebuie plătite în perioada de până la un an se ridicau la final de 2013 la 50 de milioane de lei. În 2012 acestea erau de 90 de milioane.

Ioan Bene a preluat în 2011 controlul Societăţii de Construcţii Napoca, controlată anterior de reprezentanţi ai omului de afaceri Ion Ţiriac şi, parţial, de Ştefan Dimitriu, care a rămas în conducerea companiei (și în acționariat). 67% din capitalul social al firmei este deținut prin societatea IT Transilvania. Principalii concurenți ai companiei sunt Transilvania Construcții, Grup 4 Instalații, Hidroconstrucția București.

Citește aici detaliile CAZULUI MITA LA CJ și acuzațiile care li se aduc inculpaților

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.