Închide

Nemții de la Bosch s-au premiat singuri pentru fabrica de la Cluj

ActualitateRecomandarea redacției by Actual de Cluj - apr. 17, 2014 0 372

 

fabrica Bosch

Grupul a acordat un premiu intern pentru viteza ridicării fabricii de la Cluj, au anunțat oficialii Bosch. Compania a început lucrările din Tetarom III (Jucu) în primăvara anului 2012 și urmează să își inaugureze noul centru de producție și cercetare luna viitoare.

„Fabrica Bosch din Cluj, a cărei inaugurare oficială a fost stabilită pentru data de 9 mai, a primit prima sa distincție în „lumea Bosch”, fiind premiată la Reutlingen (Germania) pentru că a fost construită și pusă în funcțiune în timp record. Astfel, fabrica Bosch din Cluj a fost recompensată intern de concernul german cu premiul „Automotive Electronics Speed Award“, pentru viteza ridicării fabricii, munca în echipă și dedicarea arătată de angajații Bosch în demararea acestei investiții pornită de la zero, de tip greenfield”, au transmis reprezentanții concernului german.

Echipa a fost formată din angajați din România (București și Cluj), Germania (fabrica din Ansbach), Franța (unitatea de producție din Mondville) și Ungaria (centrul Bosch din Hatvan).

Bosch a investit iniţial suma de 77 de milioane de euro la Cluj. Noul centru de cercetare şi producţie ocupă o suprafaţă totală de circa 38.000 de m2. Până la începutul anului 2014, 325 de angajaţi şi-au desfăşurat activitatea în domeniul producţiei şi cercetării în cadrul acestui centru. De-a lungul următorilor ani, locaţia urmează să fie extinsă, iar Bosch plănuieşte să continue procesul de recrutare.

Din punct de vedere organizaţional, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care dezvoltă şi produce unităţi electronice de comandă, semiconductori şi senzori pentru industria auto şi alte domenii. Divizia are 17 unităţi de producţie la nivel mondial şi un număr de aproximativ 20.000 de angajaţi.

Grupul Bosch este reprezentat în România în patru oraşe: Bucureşti, Blaj, Cluj şi Timişoara.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu